„Amžini DVD“ prekyboje pasirodys jau šį spalį  (12)

Kompanija „Millenniata“ sėkmingai baigė tobulinti DVD diskų „M-Disc" technologiją ir artimiausiu metu rengiasi pradėti prekybą naujaisiais gaminiais. Į šias laikmenas įrašius failus, jie ten bus saugomi amžinai – bent jau taip teigia gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, jeigu norite pasidaryti atsarginę kopiją, „M-Disc“ kaip tik jums. Laikmena yra skirta tiems vartotojams, kurie pageidauja išsaugoti savo failus neribotą laiką. Kodėl neribotą laiką? Todėl, kad diskas pagamintas iš medžiagos, kuri yra tarsi akmuo, todėl paviršius yra daug atsparesnis subraižymui, o patį diską yra gerokai sunkiau perlaužti, lyginant su kitomis šiandieninėmis alternatyvomis. Žinoma, nesunaikinamų ir išties amžinų dalykų pasaulyje nėra, tad būsimiesiems pirkėjams teks įvertinti tai, jog tam tikra „M-Disc" atsparumo riba visgi egzistuoja.

Pirmieji naujojo gaminio prototipai pasirodė dar 2009 metais. Kol kas kompanijos „Millenniata“ sukurtas „M-Disc“ yra tik 4,7GB talpos, bet šiuo metu jau kuriama „Blu-ray“ disko versija. „Millenniata M-disc“ turėtų pasirodyti šį spalį, ir pagal pirminius planus kainuos 2,99 dolerio (apie 8-9 litus). Atitinkamai 5 diskų pakuotės kaina sieks 13,89 dolerio, o 10 pakuotė – 26,59 dolerio. Daugiau apie šio produkto savybes ir testavimą skystu azotu žiūrėkite žemiau pateiktame video.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: IT Fanas
IT Fanas
(1)
(0)
(1)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: