„Yahoo!“ pardavimas gali įvykti artimiausioje ateityje  (0)

„Yahoo!“ greičiausiai bus parduota dar prieš tai, kai bus paskirtas naujas kompanijos vadovas, kuris pakeis neseniai iš generalinio direktoriaus pareigų atleistą Carol Bartz, skelbia portalas „The Telegraph“, remdamasis neįvardintu šaltiniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad savo siūlymą iš naujo pateiks kompanija „Microsoft“, kuri 2008 metais už „Yahoo!“ akcijas siūlė 45 mlrd. JAV dolerių. „Logika ta pati – „Yahoo!“ vis turi tą pačią kompetenciją internetinės reklamos ir paieškos srityse, tad jei „Microsoft“ pavyks susitarti dėl per pusę mažesnės kainos, ji neabejotinai norės įsigyti šį pirkinį“, – teigė su „Yahoo!“ kompanija gerai susipažinęs šaltinis.

Tarp tikėtinų kandidatų susijungti su „Yahoo!“ taip pat yra minima AOL kompanija. Nors pastaraisiais metais „Yahoo!“ ir atsiliko nuo savo konkurentų „Google“ ir „Facebook“ kompanijų, tačiau šis susijungimas yra strategiškai viliojantis.

Tarp realiausių kandidatų pakeisti C. Bartz yra minimas buvęs AOL generalinis direktorius Jonas Milleris, kuris dabar yra „News Corporation“ skaitmeninio padalinio vadovas. 2008 metais jis derėjosi su privačiomis vertybinių popierių įmonėmis, kad šios finansuotų „Yahoo!“ įsigijimą. Įtakingo technologijų tinklaraščio „Techcrunch“ teigimu, J. Milleris šių metų birželį dalyvavo neoficialiame susitikime su „Yahoo!“ vadovais.

Kiti kandidatai užimti „Yahoo!“ vadovo postą yra dabartinis kompanijos Šiaurės ir Pietų Amerikos skyriaus vadovas Rossas Levinsohnas bei kompanijos „Akami Technologies“ prezidentas Davidas Kenny, kuris kartu yra ir vienas iš nepriklausomų „Yahoo!“ valdybos narių.

„Žinant, kad per mažiau nei ketverius metus kompanija pakeitė tris vadovus, valdybai bus labai sunku surasti tą vienintelį žmogų, kuris sutiks prisiimti šią nepaprastai sudėtingą užduotį, – teigia Britanijos turto agentūros „Jeffries“ analitikai. – Mes manome, kad „Yahoo!“ parduos savo akcijas prieš tai, kai bus paskelbtas naujas kompanijos generalinis direktorius.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)