„Google“ paieška švenčia savo 13-ąjį gimtadienį (Video)  (2)

Nors interneto gigantės įkūrėjai Larry Page'as ir Sergey Brinas sukūrė paieškos sistemą dar 1996 m., bet tik 1998 m. jų produktas tapo pasiekiamas visais pasaulio kompiuteriais. Dabar populiariausia pasaulio internetinės paieškos sistema „Google“ ant torto jau turi 13 žvakučių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati kompanija „Google“ buvo įkurta 1998 m. rugsėjo 4 dieną, interneto adresas Google.com buvo užregistruotas rugsėjo 15 d., o paieškos sistemą pasaulis išvydo rugsėjo 27 d. Kūrėjams toks keistai skambantis pavadinimas kilo nuo matematinio termino „googol“, reiškiantį 1 su 100 nuliu (1⋅10100). „Tokia analogija žymi milžinišką interneto duomenų kiekį, kurį kompanija pasižadėjo suvaldyti ir visiems surasti tai ko reikia“, – rašo „Google“ apie save.

Šį gimtadienį kompanija pasitinka neramiais laikais – jos naujasis socialinis tinklas „Google+“ dar tik pradinėje stadijoje, o į jo pateiktas naujoves jau sureagavo pagrindinis konkurentas „Facebook“, įvykdęs daug atnaujinimų, remdamasis (kai kas sako „nukopijavęs) geriausiais pavyzdžiais iš „Google+“. Tuo pat metu kompanija susiduria su daug jai metamų kaltinimų, kurių ne vienas šiuo metu nagrinėjamas teismuose. Nežiūrint to, „Google“ (pagal daugumą tyrimų) tebesimėgauja 90 % internetinių paieškų rinkos.

Daugiau apie „Google“ istoriją žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: