Mobiliojo interneto naudotojams – lietuviški 4G „WiMAX“ USB modemai  (4)

Mobiliojo 4G interneto „Mezon“ naudotojams Telecentras pradėjo siūlyti lietuviškus asmeninio naudojimo įrenginius – šalyje jau galima įsigyti su 4G „WiMAX“ technologija suderintų USB modemų, kuriuos pagamino uždaroji akcinė bendrovė „Teltonika“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mes bendradarbiaujame su „Teltonikos“ specialistais, užsibrėžusiais tikslą kurti įrenginius 4G „WiMAX“ technologijos naudotojams. Po sėkmingų naujųjų USB modemų bandymų mūsų tinkle, pasiūlėme juos ir savo klientams. Stebėsime atsiliepimus ir reaguosime į poreikius“, – sako Telecentro „WiMAX“ projekto vadovas Mindaugas Kuprys.

Jo teigimu, lietuviškasis USB modemas nuo pagamintų Pietų Korėjoje ar Kinijoje skiriasi ne tik forma ir spalva (yra juodas), bet ir kai kuriomis techninėmis charakteristikomis, kurios gali turėti įtakos renkantis įrenginį. Į akis pirmiausiai krenta tai, kad naudojantis Lietuvoje pagamintu USB modemu prie mobiliojo 4G interneto „Mezon“ kompiuteryje prisijungiama iš karto, net be prisijungimo vedlio. Taip yra todėl, kad įrenginyje yra integruotas ir procesorius, ir operacinė sistema, ir tinklo sąsajos – tai mažas maršruto parinktuvas.

Naujasis USB modemas dar pasižymi universalumu – veikia „Windows XP“, „Vista“, „Linux“, „MAC OS X“ operacinėse sistemose. Be to, jis atlieka ugniasienės funkciją – asmeninius kompiuterius iš dalies apsaugo nuo įsilaužėlių, virusų atakų ir kt. grėsmių.

Gamintojo teigimu, kuriant lietuvišką USB modemą, buvo panaudota „2Tx“ technologija ir „2T-CLD“ algoritmas, todėl platesnė yra 4G „WiMAX“ tinklo pasiekiamumo zona, kartu – ir palankesnės sąlygos didesniam duomenų perdavimo greičiui pasiekti.

„Planuojame plėsti su 4G „WiMAX“ technologija suderintos įrangos asortimentą ir siūlyti ją viso pasaulio operatoriams. Norime būti konkurencingi, todėl stengiamės suteikti savo gaminiams išskirtinių privalumų“, – sako UAB „Teltonika“ generalinis direktorius Arvydas Paukštys. Bendrovės specialistai kuria 4G „WiMAX“ paslaugų naudotojams skirtus maršruto parinktuvus, nešiojamuosius kompiuterius, vaizdo kameras.

Pasaulinio „WiMAX“ forumo duomenimis, šiuo metu komerciniai „WiMAX“ tinklai veikia 150 šalių, bendras šios technologijos paslaugų naudotojų skaičius jau perkopė 20 milijonų. Lietuvoje mobiliojo 4G interneto „Mezon“ paslaugos 4G „WiMAX“ tinklu Telecentras pradėjo teikti 2009 m. kovo 3 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: