Pelningų el. parduotuvių – vienetai  (7)

Skirtingų šaltinių duomenimis, Lietuvoje šiuo metu veikia per 400 elektroninių parduotuvių, tačiau pelningai veikiančias galima suskaičiuoti ant abiejų rankų pirštų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią informaciją pateikia Lietuvos elektroninės prekybos asociacija. „Šis verslas Lietuvoje dar labai nišinis. Nors rinkos dalyvių padaugėjo, nemaža dalis naujokų tikisi, kad elektroninė prekyba taps „lengva duona“. Deja, taip nėra – išlikti ir pelningai dirbti gali tik stipriausi žaidėjai“, – teigia asociacijos prezidentas Dainius Liulys. Jo paties vadovaujamai el. parduotuvei „Pigu.lt“ prireikė ketverių metų, kol investicijos atsipirko.

Nuo 2004 m. veikiančios kitos el. parduotuvės „Neriba.lt“ komercijos skyriaus vadovas Redas Perminas taip pat skeptiškai žiūri į internetinės prekybos bumą. „Daug kas pabandė pereiti į internetinę erdvę manydami, kad tai yra tokia pati prekyba, tik dėl mažesnių sąnaudų pelningesnė. Ir nudegė nagus“, – kritikuoja R.Perminas. Jo teigimu, tos el. parduotuvės, kurias įkurti buvo nesudėtinga ir nebrangu, pelningos nebus.

Liepą tyrimų bendrovės RAIT atlikta apklausa parodė, kad Lietuvoje internetu naudojasi du iš trijų gyventojų, iš jų internetu perka 29 proc. Tai yra 12 procentinių punktų daugiau nei pernai.

El. parduotuvių augimas Lietuvoje:

Metai
El. parduotuvių skaičius

2007  

44
2008 88
2009 129
2010 273
2011 400
Šaltinis: Lietuvos elektroninės prekybos asociacija
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (7)