„iPhone 4S“: tik 512MB operatyviosios atminties?  (20)

Sulig kiekviena elektroninių įrenginių karta vartotojai tikisi kokio nors patobulėjimo. Paprastai pageidaujame greitesnio procesoriaus ir daugiau atminties, ir lygiai tos pačios tendencijos galioja tiek asmeniniams kompiuteriams, tiek išmaniesiems telefonams. Pavyzdžiui, naujajame „iPhone 4S“ panaudotas ženkliai spartesnis CPU ir GPU. O kaip gi su atmintimi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien daugelis pažangiausių išmaniųjų telefonų gali pasigirti turintys 1 GB operatyviosios atminties (RAM), įskaitant, pvz. "Samsung Galaxy S2", "HTC EVO 3D", "Nokia N9". Šis elektroninių įrenginių komponentas yra reikalingas kaip itin sparti informacijos saugykla, į kurią talpinami konkrečiu metu vykdomų programų duomenys.

Nenuostabu, jog pristačius naująjį "iPhone", daugeliui kilo klausimų, kokios talpos operatyvioji atmintinė yra naudojama šiame modelyje, kadangi pati kompanija "Apple" oficialaus pristatymo metu apie šį techninį parametrą visiškai neužsiminė. Internetinio portalo "iFixit" kolektyvas nusprendė viską patikrinti praktiškai, išardydami ką tik įsigytą naują "iPhone 4S" telefoną.

Pasirodo, visiškai nenuostabu, kodėl nebuvo minimas joks RAM patobulinimas – todėl, kad jokio patobulinimo ar išplėtimo paprasčiausiai nėra. Sprendžiant iš pagrindinėje plokštėje esančių komponentų žymėjimo, „iPhone 4S“ naudojamas tas pats procesorius A5, kaip ir planšetiniame kompiuteryje „iPad 2“, ir tik 512 MB operatyviosios atminties.

Iš komercinės pusės toks technologinis sprendimas lyg ir logiškas – komponentai gerai įvaldyti, sudarytos sutartys su tiekėjais, išbaigta visa elektroninių komponentų logistika. Tačiau rinkodaros prasme ši naujiena nuvilia. Kodėl? Pavyzdžiui, „Apple“ išmaniesiems telefonams programėles kuriantys programuotojai turės atsižvelgti į nepakitusius techninius apribojimus. Ne paslaptis, jog ir dabar daugelis kuria programas taip, kad joms užtektų vos 256 MB RAM – tokio kiekio, koks yra naudojamas gerokai senesniame „iPhone 3GS“ ir pirmajame „iPad“. Panašu, jog rimtesnio technologinio poslinkio visgi reikia tikėtis tik su „iPhone 5“ išleidimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (20)

Susijusios žymos: