„Facebook“ klimpsta į privačių duomenų rinkimo skandalą  (25)

Airijos valdžia sužinojo, jog „Facebook“ kuria vadinamuosius „šešėlinius profilius“. Socialinis tinklas renka informaciją ne tik apie jame užsiregistravusius žmones, bet ir apie tuos, kurie nėra jame užsiregistravę, teigia internetinis portalas CNET.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacija apie neužregistruotus vartotojus renkama iš visų internete prieinamų šaltinių: sinchronizuotų telefonų numerių, elektroninio pašto adresų ir t. t. Todėl „šešėlinius profilius“ turi net socialiniame tinkle neužsiregistravę asmenys. „Facebook“ nori gauti kuo daugiau informacijos apie visus pasaulio gyventojus, neklausdama jų leidimo. „Šešėlinius profilius“ sudaro gana smulki informacija apie politines pažiūras, religiją, seksualinę orientaciją ir kt. Toks socialinio tinklo smalsumas išaiškėjo po kompanijos „Facebook Ireland“ patikrinimo.

Viešoje „Facebook“ paskyroje vartotojas pats suteikia informaciją apie save, tačiau šią informaciją socialinis tinklas naudoja saviems tikslams. Kompanijos administracija teigia, kad ši informacija padeda rinkti statistinius duomenis ir siūlyti vartotojams tuos, su kuo jie galėtų susidraugauti. Neregistruotų vartotojų paskyrų kūrimą „Facebook“ kategoriškai neigia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (25)

Susijusios žymos: