„Facebook“ mygtukas „Like“ jau nėra pagrindinis populiarumo rodiklis  (0)

Prieš keletą dienų daugelis internautų pastebėjo „Facebook“ fanų puslapiuose šalia fanų skaičiaus naują populiarumo rodiklį „are talking about this“ (liet. „kalba apie tai“). Teigiama, jog naujovė reikalinga pakeisti atgyvenusiam mygtukui „Like“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „are talking about this“ rodo, kiek žmonių šiuo metu dalinasi informacija ir bendrauja apie tam tikrą fanų puslapį, o tiksliau, kiek fanų aktyviai dalyvauja fanų puslapyje: kelia nuotraukas, video ir t. t. sienoje, rašo komentarus, dalinasi sienoje paskelbtomis naujienomis su draugais, spaudžia „like“ patikusiose naujienose ar komentaruose ir t. t. Ši naujiena turėtų labai padėti fanų puslapių administratoriams atverti akis ir išvysti realią situaciją, nes didelis fanų skaičius nereiškia nieko, jei jų aktyvumas labai mažas ar apskritai jo nėra. Jei aktyvių fanų skaičius 10 ar daugiau kartų mažesnis už visų fanų skaičių, puslapio administratoriui derėtų sunerimti ir imtis veiksmų, siekiant suaktyvinti likusius dalyvius, rengiant konkursus ar pan. Žinoma, jei šie asmenys yra „mirusios sielos“ ir patys nežino, kad yra fanų puslapio dalis, jokie konkursai nepadės…

Šiuo nauju rodikliu į dienos šviesą ištraukiami fiktyviai surinkti fanų puslapiai, kuriuose akivaizdžiai matosi kontrastas tarp aktyvių ir tik „Patinka“ mygtuką paspaudusių vartotojų. Dauguma didesnių fanų puslapių negali pasigirti fanų aktyvumu ir nuo šiol tai bus matoma viešai. Žinoma, negalima teigti, kad visi fanų puslapiai, kurių vartotojų aktyvumas žemas, yra fiktyviai surinkti. Tiesiog, jei fanų puslapis gana senas, jie, paspaudę „Patinka“, po kažkurio laiko tarpo gali nustoti domėtis puslapyje skelbiamomis naujienomis ar tiesiog aktyviai nebedalyvauti veikloje. Aktyvumo rodiklis yra nepastovus, nes skirtingu paros metu skirtingi internautai įsitraukia į puslapio veiklą, todėl jei ryte šis rodiklis bus labai žemas, puslapių administratoriams nederėtų dėl to labai sunerimti.

Daugiau informacijos oficialiame People Are Talking About This puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: FWD.lt
FWD.lt
Autoriai: Tomas Morkūnas
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: