Antivirusinė programa „Avira AntiVir“ pati save pripažino virusu  (18)

Nereti atvejai, kai antivirusinės programos kitus failus neteisingai pripažįsta kenkėjiškais ir patalpina į vadinamąją karantino saugyklą, arba tiesiog juos pašalina. Daug blogiau, kai jos nekaltuose operacinės sistemos esminiuose komponentuose atpažįsta „blogį“, kurio iš tikrųjų nėra. O kartais pasitaiko dar absurdiškesnių, tačiau bent jau šypseną sukeliančių scenarijų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai antivirusinė programa klaidingai pašalina pačios operacinės sistemos failus, tuomet kompiuteris po pakartotinio paleidimo kartais visiškai nustoja veikęs. Nieko keisto, kai viena antivirusinė kitą tokios pat paskirties programą palaiko žalinga (konkurentų juk tikriausiai niekas nemėgsta), arba suranda buvusios apsaugos sistemos likučius, ir juos, kaip pavojingus, ištrina.

Tačiau turbūt visus pranoko kompanijos „Avira“ sukurta antivirusinė programa: prieš porą dienų ji pati save identifikavo (teisingiau, savo komponentą AESCRIPT. DLL) kaip potencialiai grėsmingą Trojos arklį pavadinimu „TR/Spy.463227“ ir jį paprasčiausiai pašalino. Kompanijos garbei reikia paminėti, kad jos specialistai gana greitai pastebėjo klaidą. Nevykęs atnaujinimas, po kurio ir įvyko šis kuriozinis atvejis, buvo greitai pakeistas nauja 7.11.16.146 versija. „Avira“ atstovų teigimu, klaida galėjo pakenkti maždaug nuo 4000 iki 5000 sistemų. Tačiau operatyviai sureagavus, didesnių problemų pavyko išvengti.

Tiesa, reikia priminti, kad tai nėra vienintelis tokio pobūdžio atvejis, tačiau jie yra iš tiesų reti, ir „Avira“ nėra vienintelė, nukirtusi „šaką“, ant kurios pati sėdėjo. 2009 m. panašiai buvo „pasižymėjusi“ „CA eTrust“ antivirusinė programa, kuri savo laiku taip pat buvo įtraukusi keletą savo komponentų į „juodąjį sąrašą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(1)
(3)

Komentarai (18)