Muzikiniams CD diskams kiti metai taps paskutiniai  (12)

Maždaug nuo 2000-ųjų metų visos pirmaujančios japonų kompanijos nutraukė nuosavų CD diskų gamybą. Viena iš paskutinių tai padarė "Sony" – paskutinė CD diskų partija su jos prekės ženklu nuo konvejerių „nulipo“ šių metų kovo mėnesį. CD diskų gamyba migravo į Taivaną, po to – į Kiniją ir Indiją. Išsivysčiusiose šalyse išliko muzikinių CD infrastruktūra, tačiau ji gyvuos neilgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iki 2012 m. pabaigos, teigia internetinis portalas "SideLine", visos pagrindinės garso įrašų kompanijos nutrauks taip vadinamų „Audio CD“ platinimą. Kaip galima nuspėti, muzikinių kūrinių platinimas daugiausiai vyks skaitmeninės logistikos pagalba. Jos pagrindu taps tokie muzikiniai interneto servisai, kaip "Apple iTunes" ir panašiai.

Muzikos įrašų kompanijos patiria nemažai išlaidų, pardavinėdamos muziką savo populiarumą sparčiai prarandančiuose CD diskuose. Tai ir sandėliavimas, transportavimas ir net neparduotų kopijų utilizacija. Pardavimai per internetą ne tik sumažins tiesiogines išlaidas - taip bus galima apeiti eilę kai kuriose šalyse egzistuojančių mokesčių, o taip pat ir daugybės tarpininkų, kurie egzistavo muzikinių CD industrijoje.

Aišku, garso įrašų kompanijos pasilieka sau teisę išskirtiniais atvejais išleisti ribotas garso CD partijas. Tačiau tai daugiau apsiribos specialiomis akcijomis. Tokių išskirtinių CD pardavimu užsiims didžiausia pasaulyje elektroninė  parduotuvė "Amazon". Kitaip tariant, į mažmeninę prekybą didžiausių pasaulyje garso įrašų studijų CD diskai jau nebegrįš.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)