Lietuviai išmaniuosius telefonus dažniau naudoja praktiškoms paslaugoms, skandinavai – pramogoms  (2)

Jeigu Lietuvoje, Švedijoje ir Suomijoje sutikto žmogaus paklaustumėte, kam jis naudoja išmanųjį telefoną, labiausiai tikėtina, kad lietuvis atsakytų, jog telefone skaito el. paštą, švedas – bendrauja socialiniuose tinkluose arba žaidžia, o suomis – tikrina savo dienotvarkę ir klausosi muzikos tuo pačiu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Išmaniųjų telefonų populiarėjimas ir augantis programėlių naudojimas Lietuvoje rodo, kad žmonės supranta ir išmoksta „įdarbinti” naująsias technologijas savo patogumui. Nenuostabu, kad tarp mūsų vartotojų vyrauja praktiškos, naudingos programėlės, tačiau pramogos taip pat nėra pamirštos, jos ypatingai populiarios tarp jaunimo“, – sakė „Omnitel“ viceprezidentas rinkodarai ir paslaugoms Darius Maikštėnas. Tai paaiškėjo, apibendrinus „TeliaSonera“ keliose šalyse atlikto „Trends“ tyrimo rezultatus. Lietuvoje, kaip ir Latvijoje bei Estijoje, naudingas ir praktiškas paslaugas, tokias kaip tvarkaraščiai, kalendoriai, el. paštas, savo išmaniuosiuose telefonuose dažniausiai naudoja 54-56 proc., o pramogas – 18-27 proc. „Trends“ programėle apklaustų išmaniųjų telefonų vartotojų. Tuo tarpu Švedijoje, Norvegijoje ir Danijoje ši statistika yra atvirkštinė. Šiose šalyse daugiau išmaniųjų telefonų naudotojų pirmenybę atiduoda socialiniams tinklams, muzikai, vaizdo įrašams ir kitokioms pramogoms – jas dažniausiai renkasi 48-53 proc. tyrimo dalyvių, o dalykiškas ir praktiškas paslaugas – 27-29 proc. Suomijoje pramogas ar praktiškas paslaugas dažniausiai renkasi beveik po lygiai pasisakiusių vartotojų – 43-45 proc.

Lietuvoje pramogoms išmanųjį telefoną dažniausiai naudoja paaugliai iki 17 metų. 18-24 metų vartotojai pramogoms ir naudingoms mobiliosioms paslaugoms skiria panašiai dėmesio – 43,8 proc. jų nurodė, kad daugiausia telefoną naudoja pramogoms, 40,1 proc. – naudingoms paslaugoms. Didėjant amžiui, atotrūkis tarp pramoginių ir naudingų paslaugų naudojimo auga pastarųjų naudai.

Į tyrimo klausimus „Omnitel Trends“ programėlėje birželio – spalio mėnesiais atsakė 1026 Lietuvos išmaniųjų telefonų turėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)