Visuomenė kviečiama susipažinti su Visagino AE reaktoriaus ABWR modeliu  (2)

Lapkričio 22 d. – gruodžio 8 dienomis Energetikos ir technikos muziejus kviečia „gyvai susipažinti“ su naujosios Visagino atominės elektrinės (AE) pasirinkta technologija – Pažangiuoju verdančio vandens reaktoriumi ABWR (angl. Advanced Boiling Water Reactor).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik pusę tonos sveriantį interaktyvų technologijos modelį į Vilnių atvežė Visagino AE strateginis investuotojas – Japonijos korporacija „Hitachi“.

„Džiugu, kad sostinės gyventojams ir svečiams galime pristatyti naują muziejaus eksponatą – reaktoriaus, kuris bus statomas naujoje AE Visagine, technologiją. Tikimės, kad lankytojai nepraleis šios unikalios progos išsamiau susipažinti tiek su energetikos istorija, tiek ir su technologinėmis naujovėmis“, – sakė Rasa Augutytė, Energetikos ir technikos muziejaus direktorė.

ABWR yra vienintelė šiuo metu pasaulyje eksploatuojama trečiosios kartos, pagerinto saugos lygio reaktorių technologija. Šio reaktoriaus elektrinė galia siekia apie 1350 MW.

Modelį nemokamai kviečiame apžiūrėti Energetikos ir technikos muziejuje, Rinktinės g. 2, Vilniuje. Daugiau informacijos adresu www.emuziejus.lt.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)