„Nokia Siemens“ atleis 17000 darbuotojų  (0)

Su finansiniais sunkumais kovojantys telekomunikacijų įrangos gamintojai „Nokia Siemens“ atleis 17 000 darbuotojų – 23 proc. visos įmonės darbo jėgos, rašo BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šie atleidimai įmonės veiklos kaštus turėtų sumažinti maždaug 1 mlrd. eurų (3,45 mlrd. litų), skelbiama bendrovės pranešime. Nuostolinga bendrovė, valdoma Suomijos „Nokia“ ir Vokietijos „Siemens“, konkuruoja su tokiomis įmonėmis, kaip „Huawei“ ir „Ericsson“. Bendros įmonės savininkai šį projektą vertina kaip atskirą bendrovę.

„Tai yra rimtas sprendimas. Esu tikras, kad tikslas yra pirminis viešas siūlymas. Tai nebūtų įmanoma esant dabartinei įmonės struktūrai ir veiklos modeliui“, – sakė „Swedbank“ analitikas jari Honko. „Nokia Siemens“ generalinis direktorius Rajeevas Suri planuojamus atleidimus pavadino „nemaloniais, bet būtinais“.

„Vertinant nepriklausomos ateities perspektyvas turime jau dabar imtis veiksmų gerinant savo pelningumą ir pinigų generavimą“, – sakė direktorius. „Šie pokyčiai nėra netikėti. Kai buvo paskirtas naujas tarybos pirmininkas, taryba pareiškė, kad reikia laukti strategijos atnaujinimo“, – sakė „Nordea Bank“ analitikas Sami Sarkamies. Pasak jo, galima buvo tikėtis, kad bus paskelbta apie panašaus žmonių kiekio atleidimus keliais etapais.

Analitikas mano, jog labai tikėtina, kad šis sprendimas teigiamai paveiks įmonės akcijų vertę. „1 mlrd. eurų sutaupymas gali reikšti 10 centų už „Nokia“ akciją padidėjusį uždarbį“, – vertina S. Sarkamies. Akcijų savininkų uždarbis už vieną akciją yra pagrindinis įmonės, kurios akcijomis prekiaujama biržoje, vertės rodiklis.

Suomijos ir Vokietijos technologijų milžinų valdoma bendrovė paskelbė, kad restruktūrizacijos programa turės įtakos viso pasaulio padaliniams. Po pranešimo paviešinimo „Nokia“ akcijų vertė pakilo 2 % iki 4,27 euro už akciją.

Pastaruoju metu „Nokia Siemens“ savo rinkoje jautė stiprų spaudimą iš rinkos lyderių „Ericsson“ pusės, vis labiau stiprėja konkurencija su Kinijos bendrovėmis „Huawei“ ir ZTE.

Tai nėra vienintelė šios rinkos bendrovė, paskelbusi apie didelio darbuotojų skaičiaus atleidimą. Konkurentai iš Prancūzijos „Alcatel Lucent“ 2007 metais atleido 12 500 darbuotojų, o „Ericsson“ 2009 metais atsisakė 5000 darbuotojų paslaugų ir 1500 darbuotojų – 2010 metais. Finansines problemas sunkiai sprendžianti Kanados bendrovė „Nortel“ paskelbė bankrotą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)