"nVidia Tegra 3" platforma ruošiama skrydžiui į Mėnulį (Video)  (3)

Kol visuomenė dar tik svarsto apie "nVidia Tegra 3" perspektyvas Žemės gyventojams skirtuose planšetiniuose kompiuteriuose ir kituose mobiliuose įrenginiuose, komandos "Synergy Moon" inžinieriai šią platformą ruošia tikrai kosminei kelionei.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai bus projektas, dalyvausiantis "Google Lunar X-Prize" konkurse (pastarojo prizinis fondas – 30 mln. dolerių). Pagrindinis prizas teks tai komandai, kuris sugebės sukurti Mėnuleigį, tenkinantį šiuos kriterijus: įrenginys gali minkštai nusileisti ant paviršiaus, nuvažiuoti ne mažiau kaip 500 metrų, perduoti į Žemę nuotraukas ir bet kuriuos kitus vietoje surinktus duomenis. Konkursas prasidėjo 2007 m. rugsėjo mėnesį, jame gali dalyvauti komandos iš bet kurios valstybės, sumokėjusios startinį mokestį - 10 tūkst. dolerių. Tiesa, starto mokesčio suma, palyginti su paties Mėnuleigio sukūrimu ir sukonstravimu, yra labai nedidelė.

"Synergy Moon" komanda bendradarbiauja su buvusiu "Mars Rover Simulator" inžinieriumi Martin Peniak, kuris planuoja sukurti autonominį robotą, valdomą programavimo kalboje CUDA sukurtų algoritmų. Nežiūrint į tai, kad "Tegra 3" yra mobiliesiems įrenginiams skirta platforma, o pačios "nVidia" asortimente yra sprendimų su „tinkamesniais“ pavadinimais, "Synergy Moon" savo kūrinį vadina "Tesla Lunar Rover" arba "Tesla Surveyor".

Mėnuleigis turės kameras, galinčias filmuoti stereoskopinį vaizdą, o taip pat įvairias sistemas, kurios leis kiekvienam norinčiam atlikti virtualią ekskursiją į mūsų planetos palydovą. Komanda planuoja, kad jų kūrinys vykti į kelionę bus pasiruošęs jau 2012 m. gruodžio mėnesį. O štai taip "Tesla Surveyor" turi atrodyti, atlikdamas savo „kosminę pareigą“:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (3)