„Olive“ – pirmas pilnametražis filmas, nufilmuotas su išmaniuoju telefonu (Video)  (0)

Šiomis dienomis ne tik išmanusis telefonas, bet ir absoliuti dauguma „paprastų“ mobilių telefonų turi vaizdo kameras. Nežiūrint į tai, jog vaizdą fiksuoti galintys įrenginiai taip plačiai paplitę, daugiausia, ką filmuoja statistinis telefono savininkas – tai savo kišenės turinį, netyčia įsijungus įrenginiui, arba eilinį mėgėjišką vaizdo klipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daug įdomiau atrodo Hooman Khalili darbas. Jis panoro išmaniojo telefono pagalba nufilmuoti ilgo metražo filmą. Kameros vaidmenį atliko „Nokia N8“, kuri buvo „sukryžminta“ su specialia optikos sistema. Filmas vadinasi „Olive“ ir pasakoja apie mažos nebylės mergaitės gyvenimą. Įdomu tai, kad ši idėja dalinai finansuojama buvusio „Facebook“ (o ne „Nokia“, kaip daugelis galėjo pagalvoti) konfidencialių klausimų padalinio vykdomojo direktoriaus Chris Kelly.

Hooman Khalili tikisi, kad filmo biudžetui pasiekus 300 tūkstančių dolerių, į jį atkreips dėmesį Amerikos kino akademija. Norintys sužinoti daugiau apie filmavimo procesą bei pamatyti trumpą ištrauką iš filmo, gali pasižiūrėti žemiau esantį projektą pristatantį vaizdo klipą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)