Pasaulis ant naujo karo slenksčio: prie Irano kranto išplaukė JAV smogiamoji grupė (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

solid 2011-12-30 11:55
Manau daugiau demesio Kinijos kontrolei skirt reikia o ne Irano... Tik deja drakonas jau baigia uzaugti ir nesiskaito su niekuo.... Nafta nafta... su Iranu karo nebus. As tai pavadinciau bandymu okupuoti regiona o ne karu. Keista kad arabu pusiasalis toks santurus. Kazin ka anas remia.
nulis0 2011-12-30 12:59
Iki Invazijos į Iraką nei viena Irako naftos kompanija, nei vienas sušiktas gręžinys nepriklausė JAV, GB ar panašių šalių kompanijoms. Spėk kam dabar visi gręžiniai priklauso ir kur mokesčiai nusėda... Čia tas pats kaip Brazius LT dujas pardavė už 100 milijonų litų... Arba aš ateičiau išprievartaučiau tavo žmoną ir dukrą ir numesčiau 100 eur, nes Vokietijoj yra tokia rinkos kaina už prostituciją....
laimius 2011-12-30 13:11
Kinijai jau nieko nepadarysi, užaugo ir pamažu suvalgys visus kitus. Tik laiko klausimas kada pradės naudoti karine galia spręsti konfliktams. Amerika nėra geriečiai, bet Iranas taip pat. Jei jie įsileistų tarptautinius stebėtojus JAV neturėtų preteksto kalbėti apie atominį ginklą. Bet jie nenori, nes jie jį kuria, ir stengiasi tik užtempti laiko kol pabaigs ar paruoš. O va tada ate ate Izraeli, o toliau kas, kartas nuo karto įvykdys teroristinius išpuolius kur JAV ar Londone, Paryžiuje, Berlyne. Va tada ką sakysit? Kad jie remia teroristus nenuneigsit, kad teroristu įsitikinimas - išžudyti kuo daugiau kitatikių, ne visi, bet yra ir tokių. Gal čia ir klaidingi įsitikinimai, bet po kol kas Iranas elgiasi agresyviai ir provokuoja, o kaip jau daugelis net JAV priešininkų pripažinot - Irano valdžia neatrodo labai patikimai. Dėl naftos - tai pvz. Irakas eksportuos ar ne Kinijai?
Pumper 2011-12-30 13:20
Oi kaip niežti JAV Iraną sunaikinti, kad net pasakas naujas pradėjo kurti:
Finalfour 2011-12-30 13:33
As nesuprantu, kodel jus taip pervertinate irako branduoline programa. Na tai kas, kad jie pasigamins keleta galvuciu. Jas kuom, valtimis iki JAV lektuvnesio gabens? Ar lagamine i Vasingtona vez? Ar suvokiate, kad atomine galvute be raketos nesejos yra niekas. Absoliutus nulis siuolaikiniame pasaulyje. Irano turima apgailetina raketu kurimo programa 50 metu atsilieka nuo jav ar rusijos. Tos ju kelios, FAU2 lygio raketos butu sunaikintos starto metu praktiskai. O gal iranas strateginiu bombonesiu turi? Dar juokingiau. Net Rusija savo strateginais bombonesiais nenugabentu branduolionio ginklo iki JAV. Juo labiau irakas, kuris gal net toki senuka kaip SU-24 mate tik nuotraukose. Tad neperdedam, dauguma besivystanciu agresyviu saliu, tuo labiau iranas, neturi kuom gabanti savo branduolinio ginklo. Ir i lagamina neidesi. TOkiomis technologijomis, kokiomis kuriamas irano branduolinis ginklas - i lagamina jis netilps, patikekite Ir jav nebus jokios, absoliuciai jokios butinybes smogti atsakomajo branduolini smugi. Nes irano lyderiams tik mastyti apie sio ginklo panaudojima pradejus, i galva tomahowk'as is lektuvnesio grupuotes pareis.
BornInTheUSA 2011-12-30 13:43
Iranas gaus skuron ir taip aisku . USA moderniausias karines tech turi...
enternald 2011-12-30 13:56
Saudo Arabija yra pagrindinis JAV sąjungininkas, gal net didesnis už Izraelį, kaip ir Kuveitas, bei JAE. Sirija irgi prisidėjo netiesiogiai prie JAV Irako invazijos metu su pora diversijų, tik sąjungininkas labai nepatikimas, nes Izraelio ir JAV santykiai vis dar kelią nerimą. Taigi visas pusiasalis yra praktiškai už JAV. Pridėkime okupuotą Iraką ir Afganistaną, Iranui belieka tik Pakistanas, bet ir tas savo reikalų žiūri: Indijos prie Kašmyro atvira nugara prieisti nenori. Rezultatai ne Irano naudai (na tiesa 5 milijonai paramilitaries yra šis bei tas, bet vargiai ar tai reali ir patikima kariuomenė).
lightfire 2011-12-30 15:33
kaip gerai būtų, jei Tarpt. politikai vadovautų tokie interneto egzpertai, kaip tu - nuramina ir viskas ok.Vadinasi taip ir bus.
Delphinas 2011-12-30 15:35
USA - go go go for the win Senai jau laikas sutvarkyti atliekas tik manau cia bus didesnis taikinys nei Afganistanas ar Irakas
Shioks 2011-12-30 16:15
Karas tarp JAV ir Irano didele kvaila tikimybe. Kolkas Iranas per daug stiprus priesininkas JAV. Jei JAV laimetu kara pries Irana jokiu teigiamu rezultatu sau negautu. Irano zmones religingiausi is visu musulmonu, o kaip zinome musulmonai didedli fanatikai, JAV bandydamas okupuoti Irana gautu smugi i tarpkoji... Cia ne afganistanas ar irakas, cia greiciau primintu Vietnama tik su savizudziais sprogdintojais ne tik Irano zemeje bet ir NATO teritorijose...
Arwis 2011-12-30 16:56
Paskaicius komentarus panasiom temom visada galima smagiai pasijuokit is zmoniu rasanciu juos
kiesza 2011-12-30 17:32
kur nafta ten ir emerika. pradeta nuo irako, afganistano, po to libija dabar ir iranas. Tik nemastantis zmogus galetu galvoti jog amerikieciai siais operacijas vykdo vardan planetos geroves, bet is tiesu tais kruvinais doleriais seria ir ligom marina savo pertukusius bekonus, o Rusija tuo tarpu savuosius badu ir degtine
kiesza 2011-12-30 17:34
Tai ir tu parasyk ir mes pasijuoksim, nebuk savanaudis
Pumper 2011-12-30 17:47
vazzy 2011-12-30 17:54
prie ko cia libija, jei JAV nesiunte ten nei 1 sausumos desanto ? ten neissilaipino ir neuzeme nei 1 strateginio taikinio, tiesiog subombardavo su tomahawk'ais.
nulis0 2011-12-30 18:33
Prie to, kad vėlgi- daug naftos. O kad karą laimėtum tai nebūtina fiziškai užimti valstybę, nusiuntus tūkstančius savo karių, galima ir daug mažiau išteklių reikalaujančiais, bet subtilesniais būdais tai padaryti. Pakursyti pačius žmones nuversti valdžią, o jeigu jiems nesiseka tuomet į pagalbą pasiuntei Tomakawk'us ir vuolia! valdžia pasikeitė, visi šoka pagal tavo dūdelę. Negi tai ne taspats, kaip karo laimėjimas?
lightfire 2011-12-30 18:38
ne, nes norint ką nors, pvz naftos telkinius kontroliuoti, juos reikia fiziškai kontroliuoti ir saugoti. O Libijoje dabar betvarkė ir jokio saugumo. o be šio ten niekas nedirbs (tamstos žiniai didžiąją dalį Libijos naftos iki karo ir taip valdė Vakarų kompanijos, o jose dirbo specialistai iš užsienio, nes vietiniai nelabai moka ir tingi)
nulis0 2011-12-30 18:51
Kažkoks viduramžių mastymas pas tave '' reikia fiziškai kontroliuoti'' Pastatei prie tų telkinių sukilėlius su automatais, davei dalį pinigų ir vsio, su Kadafiu nereikia dalintis, kuris kaip žinia užsieny laaaabai daug pinigėlių laikė
nulis0 2011-12-30 18:56
Ir išvis, kodėl čia kaikuriems Amerika, kaip šventa karvė atrodo? Jeigu pasižiūrėtumėte žinias tai labai greit supratumėte, kad dėja, bet jūsų mylima Amerika didžiają dalį karų sukėlė ir į kitas valstybes įsiveržė... Tas pats ir su Rusija tik kad Rusija biedna tai negali sau leisti tokios prabangos, kaip Irakas ar pan...
lightfire 2011-12-30 19:06
tu tikriausiai įsivaizduoji, kad naftą per nosį traukia, gabena oru, o visas procesas kainuoja kelis šimtus žalių apsauginiams... kad taip viskas paprasta būtų. Natfos telkinių saugumas, išvystyta infrastruktūra ir tinkamomis sąlygomis galintis dirbti personalas nėra "automatais ginkluotų sukilėlių" nosiai.