„Min.us“ – dalinkis failais paprastai (Video)  (8)

Ar jums yra buvę taip, jog norite pasidalinti nuotraukomis, dokumentu ar vaizdo klipu su draugais ar kolegomis, bet jie būna per dideli siuntimui elektroniniu paštu, o kiti būdai (įkelti į FTP, archyvuoti ir skaldyti bylą į dalis, įrašyti į USB laikmeną ar CD, registruotis į failų talpinimo svetaines ir t. t.) yra sudėtingi ir užimantys per daug laiko?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šia problemą puikiai išsprendžia „debesyse“ veikianti paslauga Minus (arba Min.us). Nors projekto pavadinimas lyg ir turi neigiamą atspalvį („Minus"), tačiau tikrovėje jis tikrai neturi nė vieno minuso, tik daug daug pliusų. Pagrindiniai privalumai:
  • 100 % nemokama „SaaS" paslauga.
  • Leidžia įkelti bylas, kurių dydis siekia net iki 2 GB.
  • Registracija nebūtina.
  • "Drag and drop" principu bylos įkeliamos per kelias sekundes tiesiai iš pagrindinio puslapio.
  • Užsiregistravus, suteikiama 10 GB vietos bylų saugojimui.
  • Naudojami greiti serveriai (vidutinis įkėlimo greitis ~20 Mbps).
  • Galima kurti galerijas (viešas ir privačias).
  • Neribojami parsisiuntimai, nėra reklamos ir keleto minučių laukimo prieš siunčiantis bylą.
  • Veikia ir mobiliuosiuose įrenginiuose.
Taigi trumpai apie pačią programą.

Registracija

1, 2 ir (jei nori) 3. Štai tokia minimalistinė registracija į Minus. Nors, kaip ir minėjau, tai nebūtina, bet užsiregistruoti visgi verta. Tokiu atveju jūsų įkeltos bylos nebus ištrinamos praėjus 30 dienų ir gausite daug nemokamos vietos talpinimui. Užtenka įvesti savo vardą, slaptažodį ir, jei netingite, elektroninio pašto adresą. O dar didesni tinginiai gali tiesiog prijungti savo Facebook arba Twitter profiliais keleto mygtukų paspaudimu.

Bylų įkėlimas ir atsisiuntimas

Užsiregistravę ar ne, bet kuriuo atveju, titulinio „Min.us“ puslapio dešinėje matome skiltį, į kurią galime įkelti norimas bylas arba nurodyti jau kažkur internete patalpintos nuotraukos nuorodą. Palyginus su kitomis talpinimo svetainėmis, įkėlimo greitis yra stebėtinai didelis, o pats procesas paprasčiausias koks tik gali būti. Įkeltas nuotraukas ir vaizdo medžiagą galima iškart peržiūrėti (net kaip galerijas). Jei tai garso byla, ją galima perklausyti su integruotu muzikos grotuvu, taip pat yra ir dokumentų peržiūros galimybė. Dalintis su kitais įkeltomis bylomis labai lengva. Pavyzdžiui, įkėlus 50 nuotraukų galima gauti nuorodą konkrečiai nuotraukai arba visai galerijai, taip pat kodą, kurį galima įterpti į forumą arba savo svetainę. Galų gale, galima tiesiog įvesti žmonių el. pašto adresus ir jiems bus iškart išsiųstos nuorodos. Jūsų draugas ar kolega gauna tokio formato nuorodą – „http://minus.com/mL7ZhLCYa“. Ją atsidaręs, galės peržiūrėti patalpintas bylas, parsisiųsti kelias norimas nuotraukas arba iškart visą galeriją, kaip ZIP archyvą. Registruoti nariai gali palikti net komentarus. Bylų talpinimas yra dviejų tipų – privatus ir viešas. Privatus – jūsų įkeltas bylas matys ir galės atsisiųsti tik tie žmonės, kurie bus gavę iš jūsų nuorodą (beje, ją galima pakeisti į pasirenkamą ir prasmingą, pvz.: http://minus.com/2012metu_sutikimas). Viešas – visiems prieinama, randama per paiešką, rodoma jūsų „Min.us“ vartotojo profilyje, galerijose. Puikiai tinka, jei norite pasidalinti su pasauliu savo gražiomis nuotraukomis ar muzika.

Kitos funkcijos

„Min.us“ yra ne tik bylų talpykla, bet ir tam tikras socialinis tinklas. Čia galite „sekti" savo draugus, matyti jų viešai dalinamas galerijas, jas komentuoti, atsisiųsti. „Explore" funkcija padeda naršyti visiškai nepažįstamų žmonių galerijas ir atrasti gražių darbalaukio fono paveikslėlių ar muzikos. Kadangi „Min.us“ iš pradžių buvo tik nuotraukų talpinimo svetainė, joms yra skirta daugiau įvairių funkcijų. Viena patogiausių – integruotas nuotraukų redagavimo įrankis „Aviary“, kuris leidžia koreguoti, iškirpti, pridėti efektą ar tekstą ant ką tik įkeltų nuotraukų.

Ne tik naršyklėje

„Min.us“ turi sukūrusi ir programinę įrangą, kurią galima naudoti su „Windows“, „Mac“ ar „Linux Ubuntu“ operacines sistemas turinčiais kompiuteriais. Tuomet užduočių juostoje atsiranda mažas oranžinis simbolis, į kurį pele galima nutempti bylas ir jos iškart nukeliauja į jūsų debesį. Galite apžiūrėti, kaip tai atrodo.

Vartotojų patogumui yra sukurti ir specialūs „Firefox“ bei „Chrome“ naršyklių priedai, kurie taip pat palengvina bylų įkėlimą ir peržiūrą. Nepamiršti ir išmaniųjų telefonų turėtojai. „Min.us“ jau turi programėles „iOS“ ir „Android“ operacinėms sistemoms, o netrukus atsiras ir palaikanti „Windows Phone 7“.

Dar daugiau vietos

Jei 10 GB vietos neužtenka, tai Min.us už kiekvieną pakviestą draugą (su specialia jums sukurta nuoroda) jums abiems suteiks po 1 GB papildomos vietos. Taip jos galima prikaupti iki 50 GB. O tai jau tikrai nemaža talpykla debesyje.

Apibendrinimas

Nemokama, pasiekiama iš bet kurio kompiuterio ar išmaniojo telefono, paprasta naudoti ir greita paslauga. „Min.us“ puikiai tinka tiek greitai „įmesti“ ir pasidalinti viena byla su vienu kolega, tiek kaupti kolekcijas ir dalintis su šimtais žmonių. Išbandykite: užsukite adresu „minus.com“ arba trumpiau – „min.us“. Na, o norintiems apie paslaugą sužinoti plačiau, siūlome pasižiūrėti šį trumpą vaizdo pristatymą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (8)