Pirmi duomenys apie „Samsung Exynos 5“ mikroprocesorių  (1)

Internetinis portalas „SemiAccurate“ praneša, jog aljansui „Common Platform“ skirtoje konferencijoje buvo parodytos skaidrės, kuriose buvo galima matyti įterptinės sistemos (System-on-Chip, SoC) „Samsung Exynos 5“ charakteristikas. Pastarosios serijos procesorių, anot gandų, turėtų gauti ir naujas „Samsung“ išmanusis telefonas „Galaxy S III“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Samsung“ mikroprocesorius su ARM architektūra turės du ARM „Cortex-A15“ branduolius ir keturių branduolių grafinį procesorių „ARM Mali T-604 MP4“. Procesoriaus taktinis dažnis bus 2 GHz, tuo tarpu operatyviosios atminties valdiklis palaikys taktinius dažnius iki pat 1600 MHz. Korėjiečių elektronikos gigantas planuoja savo naująjį mikroprocesorių gaminti, naudodamas 32 nm HKMG technologinį procesą.

Šaltinių teigimu, tobulindama savo nuosavas SoC sistemas, kompanija „Samsung“ taip planuoja sumažinti savo priklausomybę nuo ARM mikroprocesorių gamintojo „Qualcomm“, su kuriuo korėjiečiai yra sudarę tarpusavio bendradarbiavimo (su atitinkamų technologijų tarpusavio licencijavimu) sutartį iki pat 2024 metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)