Vietnamas siekia apriboti asmeniui tenkančių SIM kortelių skaičių iki 18  (0)

Vietnamo valdžios institucijoms, panašu, nusibodo faktiškai smarkiai padidintos, tačiau sąžiningos mobiliojo ryšio operatorių ataskaitos. Taigi čia buvo priimtas sprendimas apie vienam šalies gyventojui tenkančių SIM kortelių skaičiaus ribojimą, praneša interneto portalas „Unwiredview“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietnamo gyventojai, kaip nurodo šalies Informacijos ir ryšių ministerija, galės turėti ne daugiau kaip 3 vieno operatoriaus SIM kortelių. Kadangi šios šalies teritorijoje veikia 6 mobiliojo ryšio operatoriai, galima nesunkiai suskaičiuoti, jog vienas žmogus negali užregistruoti daugiau nei 18 SIM kortelių.

Šiandien nieko nestebina, jog nemažai mobiliojo ryšio abonentų turi daugiau nei vieną SIM kortelę. Net besivystančiose šalyse žmonės turi daugiau nei vieną numerį, kadangi skambučiai tame pačiame tinkle pigesni, nei skambinant „kaimynams“. Be to, pasirodo vis daugiau planų, skirtų planšetiniams kompiuteriams ar kitiems mobiliems įrenginiams. Tačiau netgi turint omenyje visą šią informaciją, ne visai aišku, kodėl žmogui gali prireikti daugiau nei 3 vieno operatoriaus SIM kortelių, jau nekalbant apie 18, todėl daugumai Vietnamo gyventojų nauja valdžios institucijų iniciatyva neturėtų daryti įtakos.

Taip pat kalbama ir apie apribojimus verslo klientams, jiems neleidžiama turėti daugiau kaip 100 SIM kortelių. Reikia tikėtis, kad tai taip pat susiję su vienu operatoriumi, nors to šaltinis nepatikslina. Vis tik yra nemažai kompanijų (apie tarptautines iš šnekos nėra), kur dirba virš 100 darbuotojų, todėl tokie ribojimai gali tapti rimta problema. Nors apribojimai formaliai dar neįsigaliojo, tačiau Vietnamo Informacijos ir ryšių ministerija planuoja šią iniciatyvą įforminti, remiantis visomis teisinėmis procedūromis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)