„LibreOffice Cloud“ debiutuos jau kitą mėnesį  (18)

Organizacija „The Document Foundation“ (TDF), užsiimanti populiaraus atvirojo kodo biuro programų paketo „LibreOffice“ kūrimu, ketina jau kitą mėnesį „į atvirus vandenis“ paleisti savo produkto internetinę versiją, veikiančią debesų kompiuterijos principu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

TDF atstovas Italo Vignoli interneto portalui „The Register“ pranešė, jog nauja tinklo programinė įranga vadinsis „LibreOffice Cloud“. Jos pagrindinė užduotis – leisti vartotojams saugoti savo dokumentus „debesyse“ ir dirbti su jais Interneto naršyklėmis. Paprasčiau tariant, TDF ketina sukurti „Google Docs“ ir „Microsoft Office 365“ konkurentą.

Priminsime, jog programų paketas „LibreOffice“ atsiskyrė nuo garsiojo „OpenOffice.org“ tais laikais, kai jo kūrimą ėmė griežtai kontroliuoti korporacija „Oracle Corporation“ (nusipirkusi jį kartu su „Sun Microsystems“). Atšakos „LibreOffice“ susikūrimo tikslas buvo padaryti biuro paketą iš tikrųjų nepriklausomą nuo korporatyvinių interesų. Šiuo metu „OpenOffice.org“ perduotas organizacijai „Apache Software Foundation“, o jo tobulinimas vyksta kartu visa projektui prijaučiančia bendruomene, tačiau TDF ir toliau ketina plėtoti „LibreOffice“ savarankiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai (18)