Sutikite – „Microsoft Open Technologies Inc.“  (1)

Korporacija „Microsoft“, kurią daugelis atvirojo kodo (Open Source) judėjimo aktyvistų savu laiku pristatydavo kaip „blogio jėgą“, šiuo metu vargu ar nusipelno tokios vienareikšmės etiketės. Dar vienas argumentas – tai naujo padalinio „Microsoft Open Technologies, Inc.“ atsiradimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastarasis vystys programinės įrangos giganto iniciatyvą atvirų standartų srityje, taip siekiant kuo didesnio suderinamumo su savo uždaromis technologijomis. Šio padalinio branduoliu tapo „Interoperability Strategy“ komanda, o jos prezidento postą užėmė Jean Paoli. „Microsoft Open Technologies“ specialistai turi tikrai daug patirties: HTML5 projekto vystymas kartu su „World Wide Web Consortium“, standarto „HTTP 2.0“ vystymas kartu su „Internet Engineering Task Force“ organizacija, darbai su atvirojo kodo aplinkomis – „Node.js“, „MongoDB“, „Phonegap/Cordova“ ir t. t.

Jei tikėti Jean Paoli pareiškimu, „Microsoft Open Technologies“ padalinys supaprastins santykius tarp uždarų komercinių produktų kūrimo ir atvirojo kodo technologijų vystymo procesų, taip pat užsiims bendradarbiavimu su atvirojo kodo programinės įrangos kūrėjais.

„Microsoft Open Technologies“ prezidentas pažadėjo, jog greitu metu mes pamatysime daug daugiau aktyvaus bendravimo su pasauline „Open Source“ bendruomene – programinės įrangos gigantas pats pateiks tam tikrų produktų su atvirais išeities kodais, taip pat nepasibodės pasikliauti ir trečiųjų šalių pagalba šioje srityje, ir tai gali būti ne tik kompanijos, bet ir pavieniai entuziastai.

Aišku, „Microsoft“ tikslas vis tik lieka gana paprastas ir pragmatiškas: pasiekti kuo didesnio suderinamumo tarp savo komercinių produktų (turbūt pirmiausia reikėtų paminėti sparčiai plėtojamas „debesų“ technologijas) ir programinės įrangos su atviruoju išeities kodu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: