Išleista galutinė „Ubuntu 12.04 LTS“ versija  (10)

Gera žinia operacinės sistemos „Ubuntu“ gerbėjams: pagaliau pasirodė galutinė „Ubuntu 12.04“ versija, kuri priklauso LTS versijai, o tai reiškia, jog OS bus palaikoma net penkerius metus, ji taip pat pasižymi padidintu patikimumu ir darbo stabilumu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be viso šito, šešiolikta „Ubuntu“ versija, žinoma kodiniu pavadinimu „Precise Pangolin“, kartu su savimi pateikia eilę naujovių ir kitų „skanumynų“, apie kurios mes dabar ir papasakosime. Taigi „Ubuntu 12.04 LTS“ turi „Linux“ branduolio 3.2.12 versiją ir grafinę vartotojo aplinką „GNOME 3.4.1“ kartu su vartotojo sąsaja „Unity“. Pati „Precise Pangolin“ prieinama šiomis versijomis: „Ubuntu Desktop“, „Ubuntu Server“, „Ubuntu Cloud Server“, „Ubuntu Netboot“, „Ubuntu Core“, „Ubuntu Studio“, „Edubuntu“, „Kubuntu“, „Xubuntu“, „Lubuntu“ ir „Mythbuntu“. Kaip matome, rinktis yra iš ko. Be to, naujosios „Linux“ distribucijos sudėtyje yra tokie komponentai, kaip „Xorg Server 1.11.4“, „Upstart 1.5“, „Compiz Fusion 0.9.7.6“ ir t. t. Be viso kito, reikia pažymėti, jog muzikinių kompozicijų grotuvą „Banshee“ į pensiją išleido dabar pagal nutylėjimą įdiegiamas „Rhythmbox“, pasirodė 14 naujų ekrano paveikslėlių, standartu tapę „Mozilla“ produktai – naršyklė ir pašto klientas – atnaujinti iki „Firefox 11.0“ ir „Thunderbird 11.0“.

Taip pat reikėtų pažymėti ir pagalbinę vartotojo sąsajos sistemą „Head-Up Display“ (HUD), kuri suteikia galimybę greitai pasiekti savo failus ir kitas opcijas. Patobulintas trackpad tipo įvesties įrenginių palaikymas, yra ir kitų naujovių, kurias galima pamatyti, parsisiuntus šią operacinę sistemą iš oficialaus puslapio:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: