„Google“ gresia $10 mln. bauda už naudojimąsi „Safari“ spraga  (10)

Korporacija „Google“ šiuo metu veda derybas su JAV Federaline prekybos komisija (FTC) dėl baudos dydžio. Pastaroji paieškos gigantui skirta už tai, jog ji pasinaudojo „Apple“ interneto naršyklėje „Safari“ rasta programine landa ir taip pažeidė konfidencialumo principus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip teigia naujienų agentūraBloomberg, kaltinimų, kuriuos pateikė FTC korporacijai „Google“, esmė – interneto korporacija pažeidė prisiimtus įsipareigojimus, dėl kurių pasirašė sutartį dar praėjusiais metais. Beje, bendras baudos dydis, kuri ruošiasi sumokėti „Google“, gali viršyti minėtus 10 mln. JAV dolerių.

Priminsime, jog pastarasis konfliktas, apie kurį mes rašėmešių metų vasario mėnesį, kilo dėl „Google“ pasinaudojimu naršyklės „Safari“ programine spraga, kuri leido apeiti „Apple“ įdiegtą filtrą, blokuojantį lankomų interneto puslapių slapukus (cookies). Taip ši programinė spraga leido „Google“ sekti vartotojų aktyvumą internete, o tai paieškos gigantui yra ypatingai svarbu, kadangi kontekstinės reklamos suteikia daugiausiai pajamų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)

Susijusios žymos: