Pirkote „iPod“? Tuomet padavėte „Apple“ į teismą!  (6)

Jei esate vienas iš milijonų, kurie nuo 2006 metų rugsėjo 12 iki 2009 metų kovo 31 dienos įsigijote „iPod“ muzikos grotuvą, tuomet greičiausiai visiškai nieko nežinodami sudalyvavote netikėtoje kompanijos „RealNetworks“ iniciatyvoje, rašo interneto portalas „Mashable“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija, kuri sukūrė programą „Real Player“ ir paslaugą „Harmony“, oficialiai įtraukė visus minėtuoju laikotarpiu savo įrenginius įsigijusius „iPod“ vartotojus į teisinį ieškinį prieš kompaniją „Apple“. Dar 2004 metais „RealNetworks“ sukūrė muzikos paslaugą „Harmony“, kuri „iPod“ grotuve leido klausytis dainų, atsisiųstų iš „RealPlayer“ internetinės muzikos parduotuvės.

Tačiau kiekvienas „iPod“ vartotojas žino, kad norint dainas klausyti per šį grotuvą pirmiau reikia jas įkelti į „iTunes“ programą. Taip yra todėl, kad „Apple“ sukūrė „iPod“ programos patobulinimą neužilgo po to, kai buvo pristatyta „Harmony“. Sukurta programa blokuoja „Harmony“ ir kitas muzikos paslaugas teikiančias programas bei neleidžia joms įkelti dainų į „iPod“ grotuvus.

Kai kurie „iPod“ vartotojai iškėlė antimonopolinius ieškinius prieš „Apple“, kaltindami kompaniją nesąžiningai užkertant kelią konkurencijai. Praėjusių metų lapkritį Šiaurinės Kalifornijos apygardos teismas šiai bylai suteikė žmonių grupės ieškinio statusą.

Kiekvienas JAV pilietis, turintis vieną iš šių prietaisų – 1-4 kartos „iPod Nano“, 2-3 kartos „iPod Touch“, 1-3 kartos „iPod Shuffle“, 5 kartos klasikinio „iPod“ ar specialios laidos „U2 iPod“ – yra automatiškai įtrauktas į ieškinį. Vartotojams jau pradėti siuntinėti apie tai informuojantys laiškai. Vis dėlto šie vartotojai jau nebegalės paduoti „Apple“ į teismą, remdamiesi tuo pačiu pagrindu.

Vartotojams paliekama teisė paprašyti, kad būtų pašalinti iš bylos, tačiau tuomet kompanijos „Apple“ pralaimėjimo atveju jie negalės pretenduoti į teismo numatytą atlygį. Kol kas dar nėra nustatyta tiksli pinigų suma, kurią „Apple“ turėtų sumokėti vartotojams, jei būtų pripažinta jos kaltė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)