„Apple“ produktų surinkimo linijų perkėlimas į JAV – problematiškas  (0)

„Apple“ generalinis direktorius Timas Cookas neseniai vykusiame pasirodyme užsiminė apie kompanijos ketinimą savo gamybines linijas perkelti į Jungtinių Valstijų teritoriją, teigia taivaniečių tinklaraštis „DigiTimes“. Tačiau kiti šaltiniai, susiję su amerikiečių kompanijos tiekėjų grandimi, mano, jog šią idėją realizuoti artimoje ateityje bus gana sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priežastis ta, jog šiuo metu dauguma „Apple“ produkcijai skirtų komponentų tiekėjų ir jų gamybiniai pajėgumai išdėstyti Azijoje. Jei „Apple“ nuspręs galutinę produkciją surinkti JAV teritorijoje, tai transporto išlaidos, reikalingos komponentams pristatyti į Š. Ameriką, gali būti per didelės. Be to, JAV darbo užmokestis dydis yra žymiai didesnis, nei, pavyzdžiui, Kinijoje, o tai natūraliai pakeltų galutinės produkcijos savikainą.

Patys tiekėjai taip pat neužsimena, ar perkels savo gamybos pajėgumus į JAV, kadangi taip sumažėtų jų konkurencingumas. Antra vertus, galima prisiminti ir savo laiku Steve'o Jobso pasakytus žodžius dabartiniam JAV prezidentui B. Obamai, jog gamybos perkėlimas atgal į tėvynę vargu ar įmanomas. Mažai tikėtina, jog kažkokių drastiškų žingsnių imsis ir Timas Cookas, kuris, nors spaudžiamas Žaliųjų judėjimo bei įvairių žmogaus teisių organizacijų atstovų, vis tik skaičiuoti moka, o kalbos apie taip vadinamą „onshoringą“ (pramonės grįžimą į JAV), daugelio ekspertų manymu, yra daugiau bandymas nuraminti „nepatenkintuosius“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: