„Facebook“ palaimino homoseksualias santuokas  (12)

Vienam iš socialinio tinklo įkūrėjų Chrisui Hughesui besirengiant santuokai su kitu vyru, „Facebook“ pristatė dvi naujas piktogramas, kurias tos pačios lyties šeimos gali panaudoti norėdamos iliustruoti savo šeimyninę padėtį, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

C. Hughesas, socialinį tinklą įkūręs kartu su savo bendramoksliu Harvardo universitete Marku Zuckerbergu bei jo naujasis vyras Seanas Eldridge'as buvo vieni iš pirmųjų, pasinaudojusių nauja piktograma – savo paskyras jaunavedžiai ja padabino praėjusį savaitgalį.

Niujorko gėjų pora susituokė savo 5 mln. dolerių vertės name Niujorke, į kurį svečiai buvo pakviesti po prabangaus priėmimo „Cipriani Wall Street“ restorane, kur dalyvavo apie 400 svečių, taip pat M. Zuckerbergas ir jo naujoji žmona Priscilla.

Netrukus po santuokos abiejų jaunavedžių „Facebook Timeline“ puslapiuose atsirado vienodos piktogramos, žyminčios gėjų santuoką.

Dar nuo praėjusių metų vasario homoseksualūs socialinio tinklo dalyviai galėjo kaip šeimyninę būseną pasirinkti „Civilinėje sąjungoje“ arba „Namų ūkio partnerystėje“, tačiau po praėjusio savaitgalio permainų pirmą kartą galima pasirinkti piktogramą ir vienos lyties santuokai. Anksčiau pasikeitus šeimyninę būseną į „Susituokęs“ buvo rodoma heteroseksualios poros piktograma.

Gėjų ir lesbiečių grupės tokį „Facebook“ patobulinimą sutiko džiugiai. „Po to, kai „Facebook“ praėjusiais metais į šeimyninių būsenų sąrašą įtraukė „Civilinę sąjungą“ ir „Namų ūkio partnerystę“, naujosios santuokų piktogramos – dar vienas svarbus būdas tos pačios lyties susituokusiems žmonėms pranešti apie save“, – teigė Gėjų ir lesbiečių aljanso prieš diskreditavimą atstovė Allison Palmer.

Tuo tarpu daugybė konservatyvių pažiūrų „Facebook“ naudotojų pasipiktino naujais simboliais ir pasiūlė boikotuoti socialinį tinklą „One Million Moms“ („American Family“ asociacijos atšakos, kovojančios su homoseksualumu) puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: