Teismas: "Facebook" „Like“ paspaudimas nėra žodžio laisvės išraiška  (4)

Gana įdomi byla buvo svarstoma viename iš Jungtinių Valstijų teismų. Istorija paprasta: Hampton'o miesto (Virdžinijos valstija) policijos šerifo B. J. Roberts padėjėjas buvo atleistas už tai, jog savo vadovo priešininko per rinkimus į šerifo postą Jim Adams "Facebook" puslapyje paspaudė visiems iki skausmo pažįstamą mygtuką „Like“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu šerifas nusprendė nubausti savo padėjėją už nepakankamą lojalumą. Savo ruožtu, jau buvęs šerifo padėjėjas Deniel Carter kreipėsi į teismą, kur pabandė įrodyti, jog jo veiksmus saugo JAV Konstitucijos pirmoji pataisa, kuri draudžia riboti žodžio laisvę. Būtent taip jis vertina šerifo veiksmus. Tačiau teisėjas Raymond A. Jackson, išnagrinėjęs bylą, paskelbė tikrai nemažą audrą sukėlusį verdiktą: „Paprastas „pa'like'inimas“ Facebook puslapyje nėra vertas konstitucinės apsaugos“.

Po tokio sprendimo nemažai žmonių stojo į atleistojo pusę ir smarkiai kritikavo teisėjo sprendimą. Žmonės mano, jog daugelyje atvejų mygtuko „Like“ paspaudimas yra ne kas kita, o savo nuomonės išreiškimas, ir vadovybė ar kiti asmenys negali už tai bausti. Nukentėjusysis jau pareiškė, jog apskųs teisėjo sprendimą aukštesnei instancijai. O kartu ir mes pasvarstykime: ar mygtuko „Like“ paspaudimas yra žodžio laisvės išraiška, ar ne? Juk tokia situacija gali įvykti ir mūsų šalyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: