„Apple“ Kinijoje turi naujų problemų – šį kartą dėl „Snow Leopard“  (12)

Nesuspėjo kompanijos „Apple“ juristai sutvarkyti problemos su Kinijos kompanija „Proview“, kuriai (dar kartą) teko sumokėti 60 mln. JAV dolerių už prekės ženklą „iPad“, o jau kitas vietos gamintojas padavė kompaniją iš Kupertino į teismą. Chemijos kompanija „Jiangsu Xuebao“ kaltina Apple neteisėtai naudojant jų dar 2000 m. užregistruotą prekės ženklą „Snow Leopard“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija „Jiangsu Xuebao“ gamina įvairius buitinės chemijos produktus, kuriems naudoja bendrą pavadinimą „Xuebao“, kuris išsiverčia iš kinų kalbos kaip „snow leopard“. Tokiu būdu, kompanijos atstovai įsitikinę, jog „Apple“ pažeidžia jų intelektinę nuosavybę, Kinijoje pardavinėdami kompiuterius su įdiegta operacine sistema „Mac OS X Snow Leopard“. Problemą turės išspręsti Šanchajaus (Kinija) teismas, o pirmasis posėdis įvyks liepos 10 d.

Jei prekės ženklą „iPad“ pardavusi „Proview“ iš pradžių reikalavo 1,6 mlrd. JAV dolerių, tai „Jiangsu Xuebao“ vadovybė elgiasi žymiai kukliau. Reikalaujama kompensuoti patirtą žalą, kuri įvertinta maždaug 78 700 JAV doleriais, o taip pat viešai atsiprašyti. Ekspertų teigimu, „Jiangsu Xuebao“ vargu, ar laimės šią bylą, kadangi „Apple“, pardavinėdama savo produktus, nenaudoja „Snow Leopard“ pavadinimo kinų kalba. Panašu, jog kompanijai „Apple“ tapus žinoma net gūdžiausiuose pasaulio užkampiuose, iš jos pasipelnyti bandys ne vienas „entuziastas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: