Mažėjantys degalų pardavimai keičia degalinių veidus  (0)

Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, šių metų birželio mėnesį degalinėse buvo parduota 14,3 proc. mažiau benzino nei praėjusių metų pernai metais. Tuo metu vis daugiau degalinių tinklų skelbia, kad degalinėse įrenginėja automatus, kuriuose bus savitarna. Tačiau ne visi degalinių tinklų atstovų pripažįsta, kad degalinių automatizavimas yra susijęs su benzino pardavimų kritimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusią savaitę „Lukoil Baltija“ pranešė, kad šio tinklo degalinėse pradėjo veikti automatai, leidžiantys atsiskaityti už degalus.

Sostinės Žirmūnų rajone taip pat „Statoil“ degalinės parduotuvę jau pakeitė automatai.

Tačiau „Statoil Lietuva“ rinkodaros direktorė Daiva Jokšienė tikina, kad benzino pardavimai ir degalinių automatizavimas nėra susiję reiškiniai: „Kiekvienais metais optimizuojame ir peržiūrime savo degalinių tinklą. Nuolat keičiasi infrastruktūra, keičiasi keliai, pravažiavimai, tuomet pertvarkome degalines“.

Benzino pardavimų kritimas nieko neparodo?

Pasak degalinių tinklo atstovės, jei naktimis degalinėje nesulaukiama klientų, įmonei yra nenaudinga laikyti parduotuvę atidarytą. „Tačiau yra ir tokių vietų, kur parduotuves kaip tik išplečiame, statome staliukus bei didiname maisto asortimentą“, - kalbėjo pašnekovė.

„Mes norime pasiūlyti dviejų rūšių paslaugas: vieni skuba ir nori kuo greičiau įsipilti, kiti – daugiau linkę sustoti, pailsėti“, - aiškino rinkodaros direktorė.

D. Jokšienė dar kartą patikino, neva mažėjantys benzino pardavimai neturi įtakos degalinių parduotuvių pokyčiams: „Reikėtų žiūrėti į bendrus degalų pardavimus. Benzino pardavimas gali mažėti, bet dyzelino – didėti. Dalis žmonių perkasi dyzelinius automobilius, pastaraisiais metais dyzelino pardavimas augo. Taip pat pastebime, kad kai išauga benzino kaina, išauga automobilinių dujų pardavimas“.

Tačiau su „Statoil Lietuva“ atstove nesutinka „Lukoil Baltija“ generalinio direktoriaus pavaduotojas Romas Turlinskas, kuris patikino, kad jų tinklo automatizavimas yra susijęs su benzino pardavimų kritimu.

„Pirmas kirtis degalinėms buvo alkoholio prekybos ribojimai. Dar kavinės dirbo visu pajėgumu, o degalinėse jau buvo uždrausta. Tuomet uždarėme 50 degalinių. Nesakau, kad alkoholis buvo pagrindinė traukiamoji jėga, bet atvažiavęs žmogus pirkdavo alų ir dar kažką pasiimdavo. Išėjo taip, kad net parduodami kurą žmonės neužsidirbdavo savo atlyginimui“, - teigė pašnekovas.

Nors „Lukoil“ teigia, kad iki metų pabaigos atsiskaitymo automatai bus įrengti visose 114-oje šio tinklo degalinių, visgi parduotuvių nebus atsisakyta. Tiesiog kai kuriose vietose naktimis parduotuvės bus uždarytos ir klientai atsiskaityti už degalus galės automatais. Žadama, kad tuo metu, kai degalinėse veiks tik savitarna, degalai kainuos apie 3 ct/l pigiau.

„Jei yra degalinės magistralėse, tai žmogui patogu užeiti į tualetą ar kažką nusipirkti. Pavyzdžiui, rajono degalinėse žmonės turi mažiau pinigėlių. Įtaką daro ir nelegaliai parduodami degalai“, - teigė R. Turlinskas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Ugnė Karaliūnaitė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: