„Kinect“ sistema leidžia „užvaldyti“ virtualų arklį (Video)  (0)

Ar kada nors svajojote bent akimirką pabūti kuo nors kitu, tačiau nebūtinai kitu žmogumi? Dabar „Kinect“ technologijos pagalba galite „apsivilkti“ kitą kūną ar net atgaivinti kokį nors negyvą objektą, užsinerdami jo virtualią „odą“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pamosuokite „Microsoft Kinect“ jutikliu aplink jus dominantį objektą ir nauja sistema, kurią sukūrė Jiawen Chen ir Kembridže (JK) įsikūrusi jo komanda iš „Microsoft Research“ padalinio, greitai sukurs norimo objekto 3D modelį. Po to tereikia atsistoti priešais jutiklį tokioje pozicijoje, kad jūsų kūnas virtualioje erdvėje „susilietų“ su norimu objektu. Ištarus anglišką slaptažodį „Possess“ (užvaldyti) šie du kūnai yra sutapatinami ir pradeda veikti kaip vienas kūnas. Sistema automatiškai atlieka objekto transformacijas taip, kad sujungimo taškai būtų susieti su jūsų kūnu. Tokiu būdu jūsų kūnui judant, objektas ekrane atkartoja judesius. Susidaro įspūdis tarytum jūs esate įsikūnijęs į norimą objektą.

Turint šį įrankį lengvai galima atkartoti scenas iš legendinio Disnėjaus animacinio filmo „Fantazija“ ar sukurti savo istoriją. Taip pat galima su draugais atkurti ir sudėtingesnių objektų (pavyzdžiui keturkojų, kaip arklio) judesius. Tyrimai, kuriais remiantis sukurta minėtoji sistema, buvo pristatyti šią savaitę tarptautinėje kompiuterinės grafikos konferencijoje „Siggraph 2012“, kuri vyko Los Angeles, Kalifornijoje. Daugiau apie šią sistemą žiūrėkite tolesniame video:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: pi-ratas.com
pi-ratas.com
Autoriai: Kęstutis Račkaitis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)