Išmatuokite savo šypseną su „šypsenuokliu“  (0)

Lietuvos internetinėje erdvėje pasirodė pirmoji programa, sukurta naudojantis veidų atpažinimo sistema. Projektas „Šypsenuoklis“ gali identifikuoti vartotojo nuotaikas iš įkeltos fotografijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Internetinė programa „Šypsenuoklis“ sukurta, naudojant „Face.com“ sistemą. Ši sistema iš fotografijos nustatyto vartotojo amžių, atpažįsta jo nuotaiką bei identifikuoja, ar asmuo nešioja akinius. Kol kas ši platforma dar tik bandoma, tačiau jau vasaros pradžioje ją įsigijo kompanija „Facebook“.

„Vilnijant internetinių programų bangai, rinkoje retai pasirodo kas nors įdomesnio. Didžioji dauguma programų pasiūlo tokį patį scenarijų: paspausk „patinka“, pasidalink su draugais ir finale lyg tarp kito pasiūloma atlikti kokį nors testą. Šiuo projektu norime parodyti alternatyvius, įdomesnius sprendimus, kuriuos galima rasti naudojantis technologijų pažanga“, – pasakoja vienas projekto autorių, kūrybininkas Mantas Kuginis.

Projekte „Šypsenuoklis“ nuotraukas galima įkelti iš kompiuterio, nusifotografuoti internetine kamera arba įkelti iš socialinio tinklalapo „Facebook“. Įkėlus fotografiją, sistema apskaičiuoja ir procentine išraiška atspindi, kokia yra vartotojo nuotaika, pagal tai parodomas šmaikštus nuotaiką atspindintis komentaras bei paskiriamas videosiurprizas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(0)
(1)

Komentarai (0)