Tūkstančiai nuotraukų fotografui leido per 8 minutes "nugyventi" 12 metų (Video)  (5)

Amerikietis fotografas pastaruosius dvylika su puse metų kiekvieną dieną nusifotografuodavo – taip jis norėjo vizualiai pademonstruoti žmogaus senėjimo procesą. 31 metų fotografas Noah Kalina iš Niujorko Bruklino rajono iš šių nuotraukų sukūrė nuostabų aštuonių minučių vaizdo filmą, skelbia laikraštis „The New York Daily News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užburiančiame filme, primenančiame apie būties laikinumą ir sparčią laiko tėkmę, galima pamatyti, kaip skaistaveidis paauglys virsta barzdotu jaunu vyru.

Įgyvendindamas projektą „Everyday“ N. Kalina padarė 4515 fotografijų. Pirmoji nuotrauka buvo užfiksuota 2000 metų sausio 11 dieną, kai sulaukęs devyniolikos įsigijo pirmąjį skaitmeninį fotoaparatą. Anksčiau fotografas žurnalistams prisipažino, kad ėmėsi šio projekto manydamas, kad tai būtų puiki proga panagrinėti senėjimo proceso subtilybes.

Pirmą kartą tarpinę projekto ataskaitą N. Kalina įdėjo į „YouTube“ praėjus šešeriems metams nuo projekto pradžios – 2006 metais. Antrasis vaizdo klipas apima jau dvylika metų – nuo 2000-ųjų sausio iki 2012 metų birželio 30 dienos.

Visi kadrai ypatingi – juose užfiksuotame veide nematyti jokių amerikiečio emocijų, kad jos netrukdytų stebėti menkiausių išvaizdos pasikeitimų. Pirmasis N. Kalinos vaizdo klipas buvo parodytas 2007 Lozanoje vykusioje mėgėjiškos fotografijos parodoje.

Jo projektas buvo parodijuotas viename garsiojo animacinio serialo „Simpsonai“ epizode.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (5)