Finansinių sunkumų kamuojama „TeliaSonera“ atleis 2000 žmonių  (4)

Telekomunikacijų bendrovių grupė „TeliaSonera“, vykdydama naują taupymo planą (ketinama sutaupyti 2 mlrd. Švedijos kronų arba beveik 800 mln. litų), atleis 2000 darbuotojų. Apie tai paskelbta kartu su bendrovių grupės trečio ketvirčio finansinėmis ataskaitomis, rašo local.se.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Etatų mažinimu siekiama efektyvinti „TeliaSonera“, teigė bendrovių grupės generalinis direktorius Larsas Nybergas: „Šiandien mūsų kaštai auga kur kas didesniu greičiu nei pelnas ir šią tendenciją reikia keisti. Pastaraisiais mėnesiais išsamiai analizavome savo veiklą. Tikslas yra fundamentaliai pakeisti verslą supaprastinant tai, kaip mes dirbame“.

Pasak L. Nybergo, tikimasi, kad dėl etatų mažinimo nukentės apie 2000 darbuotojų – tai yra apie 7 proc. visų dirbančių šioje grupėje. Jis nekomentavo kada tiksliai darbuotojai bus atleidinėjami ir kokiose šalyse. „Dauguma mūsų darbuotojų dirba Švedijoje, taigi, tai yra šiokia tokia indikacija, bet nenoriu dalintis spėlionėmis“, - sakė „TeliaSonera“ vadovas.

„TeliaSonera“ įmonių grupės trečio metų ketvirčio EBITDA pelnas sumažėjo 6,3 procentais (iki 9,26 mlrd. kronų arba 3,7 mlrd. litų) lyginant su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Grupės pardavimai per tą patį laikotarpį sumažėjo 3,2 procentais iki 25,8 mlrd. kronų (10,3 mlrd. litų).

Didžiausios „TeliaSonera“ darbuotojų profesinės sąjungos „Unionen Tele“ vadovė Angeta Ahlström sakė: „Tai siaubinga. Ši žinia numesta kaip bomba. Niekas tam nebuvo pasirengęs“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)