AMD: III ketvirtis – nuostolingas, bus atleista dar 15% personalo  (0)

Per tris mėnesius AMD uždirbo $1,27 mlrd., o tai yra mažiau, nei prieš metus, kai buvo gauta $1,69 mlrd. Taigi galima konstatuoti 25% nuosmukį. Dar blogesnė padėtis su pelnu, teisingiau, jo nebuvimu – grynieji nuostoliai sudarė $157 mln., o tai yra $0,21, perskaičiavus vienai įmonės akcijai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Galima priminti, jog prieš metus per analogišką laikotarpį AMD gavo $97 mln. pelno (arba $0,13 vienai akcijai). Siekiant pagerinti kompanijos finansinę padėtį, AMD ketina įvykdyti dar vieną restruktūrizacijos etapą, kuris numato, kad bus atleista 15% personalo. Tai reiškia, jog darbo neteks maždaug 1 800 darbuotojų; pagrindinė jų dalis bus atleista dar šį ketvirtį.

Išlaidos, susijusios su reorganizacija, įvertintos $80 mln., tačiau visos kompanijos gelbėjimo priemonės 2013 metais AMD turėtų leisti sutaupyti iki $190 mln. Pagrindine pelningumo mažėjimo priežastimi AMD įvardino maždaug $100 mln. nurašymą dėl sandėliuose esančios produkcijos pervertinimo (pirmiausia, hibridinių procesorių APU LIano), mikroprocesorių paklausos mažėjimo, kurie lėmė vidutinės jų kainos sumažinimą.

2013 m. III ketvirtyje kampanija planuoja išlyginti pajamų ir išlaidų santykį maždaug ties $1,3 mlrd. riba, tačiau šių metų IV ketvirtis vis dar bus sudėtingas – pajamos turėtų mažėti dar apie 9%.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: