Britų inžinieriai kuria „benzino iš oro“ technologiją  (10)

Didžiosios Britanijos įmonė kuria revoliucingą naują technologiją, kuri leidžia benziną išgauti iš oro, rašo britų dienraštis „The Telegraph“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maža kompanija Šiaurės Anglijoje išvystė „oro surinkimo“ technologiją, kad sukurtų sintetinį benziną naudodami vien tik orą ir elektrą. Ekspertai paskelbė stulbinantį atradimą kaip galintį atnešti pokyčių kovoje su klimato kaita ir išgelbėti nuo pasaulinės energetinės krizės.

Kompanijos „Air Fuel Syndication“ atstovai sako, kad jie sukūrė 5 litrus benzino per mažiau nei tris mėnesius mažame rafinavimo fabrike Stockton-on-Tees mieste. Sukurtas kuras gali būti naudojamas bet kuriame įprastiniame benzino bake.

Projektą, kurio vertė 1,1 mln. svarų sterlingų ir kuris plėtojamas pastaruosius dvejus metus, finansuoja grupė neįvardintų filantropų, kurie tiki, kad ši technologija gali būti pelningas būdas kurti atsinaujinančią energiją.

Įmonės vadovai tikisi pastatyti didelį fabriką, kuriame galėtų pagaminti daugiau nei toną benzino kiekvieną dieną ateinančius dvejus metus.

Britanijos mechanikos inžinierių instituto atstovai pripažino, kad nors apibūdino technologiją kaip „per gerą, kad būtų tiesa, bet tai tiesa“, ji gali padaryti esminį pokytį kovoje su klimato atšilimu. Instituto vadovas Stephenas Tetlow šį išradimą sveikino kaip iš tiesų novatorišką.

„Jis turi potencialo tapti didžiule Britanijos sėkmės istorija, kuri atveria galimybę sumažinti anglies dvideginio išmetimą. Jis taip pat turi galimybę sumažinti mūsų poveikį vis nepastovesnei globalinei energijos rinkai. Galimybė tiekti daugybę ekologinę pusiausvyrą išlaikančio kuro šių dienų automobiliams ir infrastruktūrai yra ypatingai jaudinanti“, – kalbėjo S. Tetlow.

„Air Fuel Syndication“ vadovas Peteris Harrisonas sakė, kad jis yra sujaudintas technologijos galimybių.

„Žmonėms atrodo neįprasta, kai jiems pasakau, ką mes darome, ir jie supranta, ką tai reiškia. Tai yra galimybė technologijai padaryti poveikį klimato kaitai ir energetikos krizei, su kuria susiduria ši šalis ir visas pasaulis. Šis kuras atrodo ir kvepia kaip benzinas, bet jis daug švaresnis“, – teigė P. Harrisonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(1)
(0)
(0)

Komentarai (10)