QR kodai Lietuvoje plinta lėtai  (2)

„GfK Custom Research Baltic“ trijose Baltijos šalyse atliktas tyrimas parodė, kad tik kas penktas interneto naudotojas Lietuvoje žino, kas yra QR kodas. Tuo tarpų besinaudojančių procentas mažesnis – tai daro vos 15 proc. internautų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimo rezultatai parodė, kad žinančių, kas yra QR kodas, yra daugiausia tarp Estijos interneto vartotojų. Ketvirtadalis apklausoje dalyvavusių Estijos interneto vartotojų žino, kas yra šis kodas. Tuo tarpu Lietuvoje žinančių, kas yra QR kodas, yra 19 proc. Latvijoje – 15 proc.

Įdomu tai, kad patį kodą atpažįsta žymiai daugiau respondentų. Per apklausą parodžius nuotrauką su QR kodu ir paklausus, ar žino, kaip juo naudotis, net 54 proc. respondentų Estijoje pripažino žinantys, kaip naudotis QR kodu, tačiau realiai naudojasi 19 proc.

Lietuvoje žinančių, kaip naudotis šiuo kodu yra 40 proc. interneto vartotojų, o naudojasi – 15 proc. Latvijoje žinančių, kaip naudotis QR kodu – 26 proc., o naudojasi 11 proc.

Tuo tarpu žinančių, kaip naudotis QR kodu, bet nenaudojančių yra 24 proc. Lietuvoje, 35 proc. Estijoje ir 15 proc. Latvijoje.

QR kodas yra brūkšninis kodas, kuriame talpinama tam tikra informacija. QR kodo plitimui sąlygas sudaro išmaniųjų telefonų gausėjimas – telefonu galima nuskaityti kode esančią informaciją ir taip ją gauti tiesiai į mobilųjį įrenginį.

Internetinė apklausa atlikta rugpjūčio mėn., per ją apklausti 723 18–65 m. amžiaus respondentai Lietuvoje, 1016 respondentai Latvijoje ir 960 respondentai Estijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)