„Microsoft“ oficialiai pristatė „Windows Phone 8“ (Video)  (35)

Ne tik „Google“ vakar pristatė savo naujovę – atnaujintą operacinę sistemą „Android 4.2“. Korporacija „Microsoft“ išleido kur kas svarbesnį atnaujinimą savo mobiliajai programinei platformai – „Windows Phone 8“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija kalba, jog nauja OS gali pasiūlyti „iš tikrųjų asmeninę išmaniųjų telefonų aplinką, kuri susieja savininką su tais žmonėmis ir daiktais, kurie jam yra patys svarbiausi“.

"Windows Phone" „gyvos ikonos“, kaip jau žinome, buvo perdarytos. Dabar atsirado galimybė naudoti trijų skirtingų dydžių blokus savo pradiniame ekrane, juo labiau, kad galima pasirinkti vieną iš 20 ryškių spalvų. "Microsoft" tai pat praplėtė galimybę pritvirtinti įvairias funkcijas ir duomenis, kurie taip pat atrodytų kaip blokai namų ekrane. Be "Windows Phone 8" plytelių atsiras ir eilė naujų funkcijų, kurios daug labiau suasmenins aplinką.


"Microsoft" pridėjo galimybę įdiegti namų ekrane „gyvas“ aplikacijas. Pavyzdžiui, blokas su "Groupon" sandoriais, blokas su skrydžių informacija, blokas su naujienų antraštėmis. "Windows Phone 8" tokios aplikacijos (pavyzdžiui, "Facebook") galės parodyti naujausią informaciją netgi blokavimo ekrane, atnaujindamos užsklandą.

Kompanija teigia, kad "Windows Phone Store" el. parduotuvėje yra jau daugiau nei 120 000 aplikacijų, šimtai jų patalpinama kasdien, o per Kalėdas pažadėta "Angry Birds Star Wars", "Cut the Rope Experiments", "Disney Where’s My Water", "LivingSocial", "Temple Run", "Urbanspoon" ir daugelis kitų naujienų.

Dar "Microsoft" pranešė, jog populiari interneto radijo tarnyba "Pandora" pasirodys "Windows Phone" sistemoje jau 2013 m. pradžioje, juo labiau, kad visus metus jis nerodys reklamos. Matosi, jog kompanija intensyviai dirba, kad būtų palaikomos žinomos aplikacijos. Korporacija nemažai dėmesio skyrė ir naujoms "Facebook" bei "Twitter" funkcijoms: atnaujintos aplikacijos dirbs žymiai greičiau, galės parodyti duomenis tiesiai blokavimo ekrane, taip pat naudos pranešimų sistemos privalumus.

Funkcija „Kid’s Corner“ – tai nauja "Windows Phone 8" galimybė, kurios dėka tėvai gali nebijodami duoti savo išmanųjį telefoną vaikams. Šie galės žaisti, pvz., "Angry Birds", o tėvai nesijaudins, kad jų vaikai parašys jų bosui SMS, pašalins nuotraukas, atliks kokį nors brangų pirkimą ar paskambins ne tam, kam reikia. "Microsoft" pažymi, jog po nesudėtingų nustatymų tėvai galės aktyvuoti specialią, vaikams skirtą aplinką – ten bus galima nustatyti nuosavą namų ekraną su prieiga tik prie tų aplikacijų, žaidimų, muzikos ir vaizdinės medžiagos, kuriuos pasirinko tėvai. Funkcija „Rooms“ – dar viena platformos galimybė, priklausanti moduliui „Žmonės“. Kartais žmogus nenori dalintis informacija ar bendrauti su visu socialiniu tinklu. Kambariai leidžia sukurti privačias žmonių grupes, turinčias "Windows Phone 8" ir be vargo bendrauti tik su jais. Pokalbių kambarys, mainymasis kalendoriaus įrašais, pirkinių sąrašais, fotografijomis ir t.t. tik su tais, kas yra pakviestas. Kai kurios „Kambario“ funkcijos prieinamos ir kitų išmaniųjų telefonų savininkams. "Data Sense" – nauja funkcija, leidžianti daugiau keliauti po Pasaulinį Voratinklį, taupant duomenų srautą. Funkcija suspaudžia WEB vaizdus, perkelia duomenų srautą į prieinamus Wi-Fi taškus, automatiškai apriboja aktyvumą, pasiekus tam tikrus limitus. "Data Sense" taip pat rodo, kiek daug duomenų naudoja atskiros aplikacijos. Funkcija bus prieinama jau kitais metais, pasinaudojant eile mobiliojo ryšio operatorių ir partnerių. JAV rinkoje pirmąja kompanija, palaikančia "Data Sense", taps "Verizon". Naujoje operacinėje sistemoje kompanija "Microsoft" integravo galimybę pirkti, pasinaudojant skaitmenine pinigine, keičiantis duomenimis artimojo veikimo technologija NFC. Piniginė taip pat leidžia saugoti kreditinių, debetinių ir kitų kortelių duomenis savo išmaniajame telefone. Galiausiai "Windows Phone 8" atsiras pilnavertė "Skype" aplinka. Anonsuotos WP8 aplikacijos "Skype" dėka vartotojai galės skambinti ir priiminėti skambučius lygiai taip pat, kaip ir įprastus – tereikia tik pasirinkti kontaktą iš sąrašo ar tiesiog priimti skambutį. "Skype" bus visada prieinamas, dirbdamas fone, taigi tai labai praplės komunikacijos galimybes. "Microsoft" ypatingai pabrėžia savo mobiliosios platformos giminystės ryšius su "Windows 8", kadangi naudojamos tos pačios branduolio technologijos, tarnybos, taip pat šias OS padės susieti debesų tarnyba "SkyDrive". Kompanijos tvirtinimu, "Windows Phone 8" sukurta, glaudžiai bendradarbiaujant su "Windows 8", "Windows RT" ir "Xbox 360" kūrėjų komandomis. Pavyzdžiui, galima redaguoti dokumentą savo išmaniajame telefone, o vėliau darbą baigti prie asmeninio kompiuterio. Arba gauti prieigą prie muzikinio albumo, dainos, vaizdinės medžiagos iš bet kurio įrenginio, pasitelkiant "Xbox Music".

Kartu „Microsoft“ specialiame renginyje dar kartą papasakojo apie jau anksčiau pristatytus partnerių išmaniuosius telefonus, kurie sukurti tokių kompanijų, kaip „Nokia“, „Samsung“ ir HTC. Nuo praėjusios kartos sprendimų jie skiriasi daug galingesniais procesoriais, ekranais su didesne įstrižaine ir raiška, NFC galimybėmis, microSD palaikymu ir t. t. „Nokia“ atveju kalbama apie išmaniuosius telefonus „Lumia 920“, 822, 820 ir 810, HTC – „Windows Phone 8X“ ir 8S, „Samsung“ – ATIV S ir ATIV Odyssey.

„Microsoft“ vadovas Steve Ballmer patvirtino, jog pirmoji „Windows Phone 8“ išmaniųjų telefonų banga, įskaitant „Nokia Lumia 920“ ir „Samsung Ativ S“, Europoje bus prieinama jau šį savaitgalį, tuo tarpu kitose rinkose pasirodys lapkričio mėnesį.

Detaliau su „Windows Phone 8“ funkcijomis ir naujomis galimybės galima susipažinti Microsoft oficialiame puslapyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (35)

Susijusios žymos: