Lenkijos ekspertai rado sprogmenų pėdsakų ant Smolenske nukritusio lėktuvo  (0)

Lenkijos tyrėjai ant lėktuvo TU-154, kuris prieš dvejus su puse metų nukrito Smolensko apylinkėse, rado sprogstamųjų medžiagų trinitrotoluolo (TNT) ir nitroglicerino pėdsakų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenkijos dienraštis „Rzeczpospolita“ praneša, kad ištyrus Rusijoje saugomas orlaivio nuolaužas, sprogmenų ekspertai aptiko TNT ir nitroglicerino pėdsakų ir lėktuvo fiuzeliaže, ir ant 30 salono krėslų.

Kaip praneša Lenkijos radijas, šie išrodymai persiųsti generaliniams prokurorui Andrzejui Seremetui ir vyriausiajam kariniam prokurorui pulkininkui Jerzy'ui Artymiakui. Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas taip pat informuotas, priduriama.

Primename, kad Lėktuvas skraidinęs Lenkijos prezidento Lecho Kaczynskio vadovaujamą valstybinę delegaciją sudužo artėdamas prie Smolensko oro uosto. Delegacija 2010 metų balandžio 10 d. skrido į Smolenską į 70-ųjų Katynės žudynių metinių minėjimą. Aviakatastrofoje žuvo 96 žmonės, tarp jų Lenkijos Prezidentas Lechas Kaczynskis su žmona.

Opozicijoje esančios Teisės ir teisingumo partijos vadovas Jaroslawas Kaczynskis įsitikinęs, kad aviakatastrofa, kurios metu žuvo ir jo brolis dvynys L. Kaczynskis, nebuvo atsitiktinė. Kaip teigia Lenkijos spauda, šie ekspertų radiniai tik sustiprins šios nuomonės šalininkų pozicijas. 

Oficialiose ataskaitose nei Rusijos, nei Lenkijos tyrėjai nurodė neradę jokių įrodymų apie trečiųjų jėgų dalyvavimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: