"Intel" kuria telefonams skirtą mikroprocesorių su 48 branduoliais  (17)

Vos tik kompanija ARM užsiminė apie 64 bitų instrukcijas palaikančius mikroprocesorius ir 16 vienetų ir daugiau siekiantį branduolių skaičių, "Intel" iš karto priminė apie savo didelį norą įsitvirtinti išmaniesiems telefonams skirtų mikroprocesorių segmente.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dienraštis "Computerworld" pranešė, kad Barselonoje esantis "Intel" mokslinių tyrimų centras jau demonstruoja 48 branduolius turinčio procesoriaus prototipą, kurį ateityje žadama diegti būtent į išmaniuosius telefonus.

Kol kas analitikai mano, jog tokie mikroprocesoriai serijiniuose mobiliuosiuose įrenginiuose pasirodys tik po 5 ar net 10 metų, tačiau "Intel" atstovai įsitikinę, jog tai įvyks anksčiau. Vartotojai galės įrenginiu vykdyti keletą sudėtingų užduočių vienu metu, o išmanusis telefonas perspektyvoje pakeis asmeninį kompiuterį visuose jo formatuose. Aišku, prieš tai reikės numatyti galimybę dirbti su pilnaverte klaviatūra ir dideliu monitoriumi. Bent jau tokią ateitį mums piešia nepriklausomi analitikai.

Ateities išmanieji telefonai galės gauti keletą kamerų, atpažįstančias daiktus ir įvertinančias atstumą tarp jų. Sąveika su vartotoju bus vykdoma balso technologijų dėka. Daugelis užduočių, kurios dabar pavestos „debesų“ kompiuterijos principais veikiantiems serveriams, ateityje galės būti išspręstos pačių išmaniųjų telefonų savarankiškai.

Žinoma, daug kas priklausys ir nuo programinės įrangos kūrėjų, kurie galės rasti būdų, kaip panaudoti visus 48 branduolius. Kol kas net aštuoni branduoliai stacionariose sistemose apkraunami lygiaverčiai ir pilnai tik tam tikrais atvejais ką jau bekalbėti apie 48 branduolių procesorius mobiliajame segmente. "Intel" atstovai įsitikinę, jog daug branduolių turintys procesoriai galės, be viso kito, taupyti elektros energiją, daug efektyviau paskirstydami apkrovą tarp pavienių branduolių.

 

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)