„Apple“ pelno palyginimas su IT rinkos gigantais - neįtikėtinas  (34)

Kompanijos „Apple“ fiskaliniai 2012 metai pasibaigė šių metų spalio pabaigoje. Gigantas atskleidė savo finansinius rezultatus ir pridūrė, kad nėra jais patenkintas, kaip ir daugelis kitų kompanijų, o ir parduota tiek „Apple iPhone“ telefonų, tiek „iPad“ planšetinių kompiuterių buvo mažiau, nei tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kad ir kaip liūdnai skambėtų „Apple“ pareiškimas, per 2012 fiskalinius metus kompanijos pajamos siekė net 156,5 milijardus JAV dolerių, o uždirbta buvo 41,7 milijardai JAV dolerių. Rinkos tyrimų bendrovė „Statista“ nusprendė palyginti „Apple“ pelną su kitais IT rinkos gigantais.

Štai nuo 2011 metų spalio iki 2012 rugsėjo galo „Microsoft“, „Google“, „eBay“, „Yahoo“, „Facebook“ ir „Amazon“ kartu uždirbo 34,4 milijardus JAV dolerių. Tuo tarpu „Apple“ viena per beveik tą patį laikotarpį uždirbo dar septyniais milijardais JAV dolerių daugiau.

Per metus didžiausi asmeninių kompiuterių industrijos atstovai, tai yra „Dell“, „Asus“, „Intel“, „Acer“, IBM, „Lenovo“ ir HP, kurie virtualiai ir sudaro beveik visą PC industriją, kartu uždirbo viso labo 19,3 milijardo JAV dolerių. Palyginus su „Apple“ pelnu, tai yra daugiau kaip du kartus mažiau.

Pažvelgus į šiuos skaičius bei piramidę apačioje, nieko keisto, kodėl kompanija „Apple“ yra viena iš brangiausių pasaulyje. Pietų Korėjos elektronikos gigantas „Samsung“ bando kovoti su „Apple“ ir jis pernai uždirbo 18,3 milijardus JAV dolerių. Deja, tačiau „Statista“ nenurodo, kiek tiksliai, pasak jų duomenų, „Samsung“ uždirbo per pastaruosius dvylika mėnesių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(0)
(12)

Komentarai (34)