"Windows" nebėra neginčijamas hakerių taikinys Nr. 1?  (8)

Daugelį metų įvairios operacinės sistemos „Windows“ versijos buvo ypatingai „mylimos“ viso pasaulio hakerių, o taip pat užėmė lyderio pozicijas pagal sukurtų kenkėjiškų programų skaičių. Vis tik šuo metu situacija keičiasi, teigia kompanijos „Sophos“ specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaruoju metu ypatingai smarkiai išaugo atakų skaičius prieš operacinių sistemų „Android“ ir „Mac“ vartotojus, o tai visiškai atitinka jų populiarumo didėjimą, taigi dalis virusų ir kitokių kenkėjiškų programų kūrėjų dabar nebeskiria tiek daug dėmesio operacinei sistemai „Windows“. Be to, ir patys „Microsoft“ kūrėjai nesėdėjo rankų sudėję: teigiama, jog „Windows 8“ buvo įdiegta nemažai naujų arba patobulintų saugumo sistemos galimybių, juo labiau, kad „Windows Defender“ nuo šiol yra visavertė antivirusinė sistema, perėmusi visą (nors ir stipriai ginčytiną) „Microsoft Security Essentials" funkcionalumą.

„Sophos“ ekspertų ataskaitoje teigiama, kad 2012 m. hakerių atakos buvo nukreiptos į daugelį platformų, o tai buvo ne tik operacinės sistemos, tačiau ir socialiniai tinklai bei „debesų“ tarnybos. Ateinančiais metais tikimasi tolimesnės tokio scenarijaus plėtros. Kol kas programišiai vis dar labai mėgsta asmeninius kompiuterius, tačiau sparčiai populiarėjantys mobilieji įrenginiai didina nepageidaujamą aktyvumą jų atžvilgiu. Hakeriams ypatingai padeda didelė mobilių platformų įvairovė, o taip pat skirtingi saugumo modeliai, kurie dažnai nėra tokie išplėtoti, kaip asmeninių kompiuterių atveju.

FACEIT. LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(5)

Komentarai (8)