Pagrindinių plokščių gamintojams – vis liūdnesnės žinios  (0)

Pagrindinių plokščių asmeniniams kompiuteriams gamybos gigantas „Asus“ prognozuoja, jog kitais metais savo produkcijos parduos mažiau dėl didėjančio nešiojamųjų ir planšetinių kompiuterių populiarumo. Kompanijai ir šie metai nebuvo tokie, kokių buvo tikėtasi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Asus“ prognozavo per visus 2012 metus parduoti apie 25 milijonus pagrindinių plokščių, tačiau turės tenkintis tik 22-22.2 milijonais vienetų. Tai yra apie 5% mažiau, nei praėjusiais metais, tačiau tai nieko nestebina, nes ilgą laiką kalbama, jog šių metų kompiuterių pardavimai – maži.

Tiesa konkurentui „Gigabyte“ šiais metais pavyko išlošti kitų sąskaita. Nors asmeninių kompiuterių pardavimai ypač smuko, kompanija vis tiek šiais metais sugebės parduoti apie 18.5-19 milijonų pagrindinių plokščių, kas reiškia, jog „Gigabyte“ pagerins savo 2011 metų rezultatą.

Pagrindinių plokščių gamintojams artėja sunkūs laikai nepaisant to, kad tiek „Intel“, tiek ir AMD pasižadėjo ir toliau tiekti laisvai keičiamus procesorius. „Intel“ turbūt ir toliau vis daugiau procesorių siūlys BGA standarte, o didėjantys planšetinių kompiuterių pardavimai vis labiau veiks kompiuterių rinką, kas reikš ir mažesnius pagrindinių plokščių pardavimus.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(0)
(8)

Komentarai (0)