Kinija išbandė priešraketinės gynybos antiraketą  (0)

Kinijos gynybos ministerija pranešė sekmadienį atlikusi sėkmingą kuriamos savo priešraketinės gynybos sistemos bandymą, kurio metu Kinijos raketa naikintoja numušė vidutinio nuotolio balistinę raketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak šalies naujienų agentūros „Xinxua“, naujosios antiraketos paleidimas nekėlė pavojaus kitoms šalims. Raketa buvo numušta virš Kinijos teritorijos. Jokios išsamesnės informacijos apie šį bandymą neskebiama, Kinijos kariuomenės atstovai apsiriboja pranešimu, kad visi numatyti bandymo tikslai buvo pasiekti.

Tai jau antrasis Kinijos priešraketinės gynybos sistemos bandymas. Pirmasis buvo atliktas 2010 m. sausį. Jo metu antiraketa numušė balistinės raketos maketą. Abiem atvejais tariamas priešo balistinės raketos paleidimas buvo susektas iš kosmoso, o antžeminės antiraketos taikinį sunaikino dar atvirame kosmose, raketų kovinės galvutėms nespėjus atsiskirti ir įeiti į atmosferą.

Pasak ekspertų, tokios priešraketinės gynybos sistemos reikalauja itin modernių paleistų raketų greito aptikimo, sekimo, trajektorijos apskaičiavimo, antiraketos nutaikymo, trikdžių slopinimo bei kitų gynybinių technologijų. Jomis kol kas disponuoja tik dvi pasaulio šalys – JAV ir Japonija, kuriai priešraketinę gynybą padeda kurti Vašingtonas. Tik JAV ir Japonija iki šiol vykdė balistinių raketų sunaikinimo atvirame kosmose bandymus. Sėkmingi analogiškos paskirties kinų bandymai liudija, kad į priešraketinės gynybos sistemas turinčių valstybių klubą netrukus gali įsijungti ir Kinija.

Šiame vaizdo siužete – Kinijos priešraketinės gynybos sistemos bandymo paaiškinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(0)

Komentarai (0)