NASA ketina raketų dalis gaminti, pasitelkusi 3D spausdintuvus  (0)

3D spausdintuvai yra labai panašūs į pirmuosius kompiuterius: technologija jau yra, tuo tarpu jų panaudojimo spektras nuolat auga, ir neretai jų panaudojimas išeina už pirminės idėjos ribų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Entuziastai jau parodė, kad su 3D spausdintuvais galima atsispausdinti ir ginklų, tuo tarpu dabar 3D spausdinimo idėją labai sužavėjo ir kosmoso žvalgus: neseniai NASA sugalvojo, kad visai neblogai būtų gaminti raketų dalis, pasitelkiant tuos pačius 3D spausdintuvus. Šį kartą projektas numato, kad šitaip bus kuriami super sunkios raketos – nešėjos komponentai. NASA naudojamas metodas, skirtas raketos metalinių detalių gamybai, pavadintas „selektyviu lazeriniu lydymu“ (SLM). Visas procesas vykdomas, pasitelkiant sistemą M2 Cusing Machine, sukurtą vokiečių kompanijos Concept Laser. Darbo principas labai panašus į 3D spausdintuvų, skiriasi tik naudojamos medžiagos – vietoj polimerų naudojami metalo milteliai, kurie lazeriu sulydomi aukštoje temperatūroje. Pasinaudojus kompiuteriu sukurtu 3D modeliu, sistema M2 gali sukurti sudėtingos formos ir norimų mechaninių savybių detales. Tokia moderni gamyba, NASA atstovų teigimu, sutaupo labai daug laiko. Jei anksčiau panašioms detalėms sukurti prireikdavo savaičių, tai dabar visa tai užtrunka valandas. Natūralu, kad naujas metodas sutaupo ir nemažai finansų. Svarbiu privalumu yra ir tai, jog 3D spausdinimas leidžia detalę sukurti vientisą, be siūlių.

NASA planuoja, kad bandomasis taip sukurtos raketos skrydis įvyks 2017 metais, o skris ji į tolimąjį kosmosą, toliau nei Mėnulis. Visai tikėtina, jog panaši technologija bus plačiai naudojama, ruošiant misiją į Marsą.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(13)
(0)
(0)

Komentarai (0)