Apple vadovas Timas Cookas apie Android: „Mes neslepiame galvos smėlyje“  (20)

Šiandien visi rinkos ekspertai ir analitikai pripažįsta, kad kompanijos Apple akcijų „sveikatos“ būklė yra ne itin gera – jų kursas yra beveik dvigubai mažesnis, nei prieš pusę metų. Nuolatinis Android mobilių įrenginių populiarumo augimas, ypatingai didelis Samsung įtakos didėjimas (ir ypač kaip ant mielių augantys flagmanų Galaxy S III ir Galaxy Note II pardavimai) labai smarkiai spaudžia dar neseniai nepajudinamą technologijų gigantą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Portalo GamesIndustry teigimu, susitikime su investuotojais ir akcininkai kompanijos Apple generalinis direktorius Timas Cookas pakomentavo nuolat mažėjantį akcijų kursą, pažymėdamas: „Man taip pat tai nepatinka. O ir direktorių tarybai visai ne prie širdies dabartinis akcijų kursas, lyginant su kelių mėnesių senumo rodikliais, tačiau mes koncentruojamės į ilgalaikius planus".

Timas Cookas nusprendė papasakoti apie pozityvius momentus, paskutinius 12 mėnesių įvardindamas „neįtikėtinais inovacijų metais“, per kurios kompanijos rinkos vertė užaugo 48 mlrd.  $ daugiau, nei Google, Microsoft, Dell, RIM ir HP kartu paėmus. Jis taip pat pažymėjo, jog jokiu būdu neignoruoja konkurencijos iš Samsung ir Android ekosistemos pusės. Praktikoje, Timo Cooko žodžiais, Apple gali lengvai pradėti gaminti daug pigių įrenginių kovai su Android, tačiau to daryti nenori.

Mes neribojame savo investicijų mokslo ir tyrimų srityje, kad būtų galima maksimizuoti pinigų srautus. Mes išliekama ypač susitelkę ir dirbame prie kelių esminių dalykų… Sunku ginčytis su realiais rinkos dalies rodikliais… Aišku, kad su Android veikia daug telefonų… taip pat teisinga būtų pasakyti, kad iOS įdiegta į žymiai daugiau planšetinių kompiuterių… Tačiau sėkmė nėra gaminti daugiau už visus…"

Rinkos dalis svarbi, pavyzdžiui, kuriant ekosistemą – tam reikia būti pakankamai dideliu… Mes taip pat atkreipiame dėmesį į konkurenciją. Mes neslepiame galvos smėlyje… neužstringame smėlyje… Yra mygtukas arba du, kuriuos mes galime nuspausti, kad su visu tuo susitvarkytume… Tačiau Apple tai nebus naudinga“, – teigė Tim Cook, kalbėdamas apie tai, kad čia ir dabar problemas išspręsti nėra taip sunku, tačiau tai negatyviai veiktų kompanijos plėtrą ateityje.

Viena iš Apple problemų, kurią nurodo dauguma rinkos stebėtojų, yra tai, kad kompaktiškas planšetinis kompiuteris iPad mini tampa kanibalu – mažina 9,7“ ekraną turinčių iPad pardavimus. Vis tik Tim Cook nežiūri į šią tendenciją kaip į problemą: „Jei mes nevalgytume šios rinkos, tai padarytų kažkas kitas. Mes žiūrime į šį klausimą iš ilgalaikės perspektyvos pozicijų“.

Gana nemažai dėmesio sukėlė Apple vadovo komentaras apie inovacijų tęsimą. „Žinoma, mes žiūrime į naujų įrenginių kategorijų pusę – mes nekalbame apie juos, tačiau žvalgomės į naujas rinkas“, – teigė Tim Cook, matyt, nurodydamas į televizorių arba rankinių laikrodžių gamybą. Būtent apie šiuos įrenginius pastaruoju metu ir sklando daugiausia gandų. Vis tik ar tai bus būtent šie produktai, kol kas galima tik spėlioti.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(11)
(0)
(0)

Komentarai (20)