Skrydžio metu užmigęs pilotas už sąžiningumą liks nenubaustas  (0)

„Air New Zealand“ pranešė, kad jai priklausančio lėktuvo pilotas užmigo skrydžio tarp Londono ir Los Andželo metu, skelbia BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija paskelbė, kad pilotas prisipažino skrydžio metu du kartus užmigęs. Tiesa, ji patikslino, kad pilotas užsnūsdavo tik minutei, o tuo metu šalia buvo kitas pilotas, tad lėktuvo saugumui pavojus nebuvo iškilęs.

Šis incidentas įvyko 2011 metų rugpjūčio mėnesį, tačiau iškilo į viešumą tik dabar, kai kompanija pateikė oficialią ataskaitą. 

Naujosios Zelandijos transporto ministras Gerry Brownlee, komentuodamas šį įvykį, sakė, kad tai smarkiai atsilieps kompanijos reputacijai. Ministras sakė, kad „Air New Zealand“ turi padaryti viską, kad įtikintų žmones, jog jos pilotai nemiega dirbdami savo darbą. 

Pilotas ataskaitoje teigė, kad naktį prieš skrydį Londone negalėjo išsimiegoti, nes dėl oro kondicionavimo problemų tris kartus per naktį turėjo keisti viešbučio kambarius. 

Kompanija nebaus piloto, nes skatina juos savanoriškai pranešti apie padarytus nusižengimus – „Air New Zealand“ skelbia, kad pilotas apie tai, kad skrydžio metu du kartus užsnūdo, pranešė pats.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(0)
(1)

Komentarai (0)