Jei stebėjote „Žalgirio“ ir „Real“ varžybas, save galite pastebėti didžiulėje fotografijoje  (7)

Veikiausiai ne kartą girdėjo, o gal net ir gerėjotės ypač aukštos raiškos fotografijomis, kad ir sakykime Himalajų kalnais. Štai Lietuvos spaudai nuotraukas fiksuojantis portalas „Fotodiena.lt“ nusprendė panašiai pasielgti su vykusiomis varžybomis Kauno „Žalgirio“ arenoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulė nuotrauka buvo „sudėta“ iš net 500 atskirų vaizdų, o arenoje varžybas stebėję aistruoliai, jei tiksliai prisimena, kur sėdėjo, gali save surasti. Kiek nepasisekė tik tiems, kurie prieš fotoobjektyvą sėdėjo priešais, taigi jų veidų praktiškai nesimato, o tik pakaušis.

Nuotrauka, kurią galite pamatyti čia, nėra padaryti idealiai. „Fotodiena.lt“ sau leido palikti blogai sujungtų vietų, kai kur net galime pamatyti tą patį žmogų du kartus dėl operatyvumo. Portalo fotografas Robertas Dačkus liko sužavėtas Londono olimpinėse žaidynėse darytais panašiais eksperimentais, tad nusprendė pabandyti ir pats.

„Tą nuotrauką darėme 28 valandas, nes norėjome ją kuo greičiau pasileisti. Ši nuotrauka sveria 35 gigabaitus, todėl visą ją peržiūrėti būtų galima tik su itin galingu ir brangiu kompiuteriu. Galutinėje nuotraukoje jungimo vietų yra tiek daug, kad visas juos sužiūrėti iki idealumo būtų įmanoma, bet tik ne per 28 valandas.“ , - sakė R. Dačkus, dėl ko šis bandymas yra toli nuo idealumo.

Fotografas pabrėžė, jog Lietuvoje pastatų ar gamtos jungtinės fotografijos nėra naujiena, tačiau tai pirmas kartas, kai tokio dydžio nuotrauka mūsų šalyje daryta sporto varžybose. Ją padaryti su „Nikon D800” fotoaparatu buvo gana sudėtinga, nes žmonės, ne pastatai, dažnai juda.

„Lietuvoje dar nemačiau, kad būtų tokio dydžio nuotraukų iš sporto renginių, nes tokias nuotraukas padaryti (yra) labai sudėtinga. Žmonių reakcijos labai priklauso nuo to, kas vyksta aikštelėje - atsisėda, atsistoja, išeina, ateina. Buvo daug niuansų, kuriuos reikėjo išsinagrinėti, kad patys suvoktume kaip padaryti, kad būtų gražu.“, - pridūrė R. Dačkus portalui „Delfi.lt“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (7)