Apie Android virusus įspėja net Apple aukščiausio lygio vadovybė  (9)

Neseniai publikuotas kompanijos F-Secure atliktas tyrimas nors ir rodo, kad daugiausia susirūpinti dėl įvairių kenkėjų reikia mobilios platformos Android vartotojams, tačiau nieko iš principo naujo nepasakyta – apie tai rašo praktiškai visos saugumo sprendimus kuriančios kompanijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis tik pastarasis atvejis įdomus tuo, kad juo labai susidomėjo Google konkurentas – kompanija Apple. Nuo savo komentarų nesusilaikė kompanijos iš Kupertino vyriausiasis viceprezidentas Phil Schiller. Jis savo Twitter paskyroje patalpino nuorodą į minėtą F-Secure statistiką, o kartu paragino būti atsargiems.

Žinoma, kad Phil Schiller, kaip suinteresuotas asmuo, užsiminė apie firminę iOS kaip apie daug saugesnę mobilią operacinę sistemą. Tą rodo ir F-Secure atlikto tyrimo duomenys: 2012 metais tik 0,7 proc. visų grėsmių buvo nutaikyta į iPhone ir iPad vartotojus, tuo tarpu analogiškas rodiklis Android atveju yra begėdiškai didesnis – net 79 proc.

Panaši situacija įtakojama daugelio faktorių, mano ekspertai. Viena jų – tai griežtas Apple mobilių įrenginių pririšimas prie oficialios elektroninės aplikacijų parduotuvės App Store, o čia ekspertai papildomai tikrina ir testuoja programinę įrangą. Savo ruožtu, Android platforma šiuo atveju yra žymiai laisvesnė, tačiau už tokią laisvę tenka mokėti – daugybės kenkėjų dėka mokėti vartotojams tenka tiesiogine to žodžio prasme (ir dažniausiai ne savo noru).

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(10)
(0)
(0)

Komentarai (9)