„Tele2” taip pat pradėjo siūlyti LTE 4G paslaugas, tačiau sparta neatitinka standartų  (12)

Telekomunikacijų bendrovei „Omnitel“ pranešus, jog jos LTE 4G tinkle jau veikia net 124 bazinės stotys, konkurentas „Tele2” pranešė, kad taip pat pradėjo siūlyti LTE 4G internetą savo klientams. Jis šiuo metu prieinamas penkiuose miestuose, tačiau kitąmet miestų ratas didės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-03-19 „Tele2” taip pat pradėjo siūlyti LTE 4G paslaugas, tačiau sparta neatitinka standartų  (12)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kiek keista, jog „Tele2” pradžiai pasirinko mažesnius miestus. Jos LTE 4G ryšio stotys šiuo metu veiks Utenoje, Mažeikiuose, Marijampolėje, Jonavoje ir Alytuje. Sparta taip pat mobiliojo interneto vartotojų visiškai nedžiugins, nes ji bus ribojama iki 5Mb/s, ką geba demonstruoti ir esami 3G tinklai.

Pranešime spaudai nurodoma, jog norėdama pasiūlyti internetą kuo didesniam vartotojų ratui, duomenų kiekis nebus ribojamas. Vartotojai tiesiog mokės už spartą, panašiai kaip su Lietuvos radijo ir televizijos centro siūlomu „Mezon“ internetu, paremtu 4G „WiMax“ technologija.

Už 1Mb/s vartotojui teks mokėti 19LT per mėnesį, už 2Mb/s greitį jau 29LT per mėnesį, o daugiausiai, ką „Tele2” siūlys klientams, tai 5Mb/s greitį už 49LT per mėnesį. Teoriškai 4G LTE tinklas leistų pasiekti spartą net iki 100 Mb/s, bet „Tele2” jį ribos dėl kokybiškesnių paslaugų.

„Tokią spartą siūlome dėl to, kad kol kas nežinome, kiek bus norinčių ją įsigyti. Be to, tai tik pradžia - tinklas dar ganėtinai retas, o kai jo tankis padidės ir bus daugiau vartotojų, siūlysime didesnį greitį.“, - paaiškino „Tele2” atstovas, kodėl siūlomas maksimalus greitis - 3G ryšio lygio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(0)

Komentarai (12)