8 branduolių procesorių, skirtų išmaniesiems telefonams, aktualumu tiki tik Samsung  (21)

Ne vienas ir ne du analitikai bei mobilioje rinkoje dalyvaujančios kompanijos pažymi, kad 2013 metais išmaniesiems telefonams skirti aštuonių branduolių procesoriai pasirodys tik kompanijos Samsung produkcijoje. Apie tai savo šviežioje naujienoje pranešė taivaniečių interneto puslapis DigiTimes.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbama apie technologijos ARM big.LITTLE realizaciją, kuri numato, kad produktyvių branduolių klasteriai veiks kartu su energetiškai efektyviais, o ateityje ši koncepcija leis sukurti ir tokius variantus, kurie pasižymės hibridine veikla.

Be kompanijos Samsungprie aštuonių branduolių mobilių procesorių, šaltinių teigimu, darbuojasi ir kompanija LG, kuri savo projektą vadina skandinavų dievo Odino vardu. Panašių projektų turi ir japonų kompanija Renesas Electronics, o štai korporacijos Qualcomm ir MediaTek klausimo apie 8 branduolių procesoriaus kūrimą apskritai nesvarsto (bent jau apie tai nebus kalbama 2013 metais).

Šaltinių iš Taivano teigimu, abi kompanijos – amerikiečių ir kinų – nesitiki greito atitinkamos programinės įrangos adaptavimo prie aštuonių branduolių procesorių galimybių, juo labiau, kad ir operacinės sistemos dabar tik artėja prie savo galimybių pilnai išnaudoti tuos pačius keturis branduolius, kurie dominuos šių metų mobiliuose flagmanuose. Vietoje to, kad kurtų savo 8 branduolių sprendimą, kompanija MediaTek, pavyzdžiui, visus savo resursus nukreips į aktualių platformų funkcionalumo didinimą.

Ar laimės ką nors kompanija Samsung iš savo solinio pasirodymo su aštuonių branduolių procesoriumi, bus galima sužinoti tik šių metų rudenį, kadangi kol kas realių produktų (išskyrus ankstyvuosius prototipus) su progresyviausiu produktu – procesoriumi Exynos 5 Octa – ji dar nėra pristačiusi. Ir visai gali būti, kad tokio sprendimo nepamatysime ir kovo 14 d., kuomet turi debiutuoti Galaxy S IV, kuris, šaltinių teigimu, vis tik gaus konkurento Qualcomm platformą.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(4)
(0)
(0)

Komentarai (21)